Facebook Timeline – Hoe Staat het Met Jouw Privacy?

De komende weken begint Facebook met het integreren van de Facebook Timeline. Een soort logboek van wat jij hebt gedaan op het sociale netwerk. Je ziet dan elke post, elke like en elke comment die jij hebt gedaan in je Facebook carriere.

Facebook gebruikers krijgen de komende week nog om hun tijdlijn op te schonen. Daarna wordt de tijdlijn ingesteld en wordt dus elk woord gezien.

Een goede reden om de discussie van privacy misschien maar weer eens aan te slingeren. Want nu er nog duidelijker op een rijtje komt te staan wat jij allemaal doet moeten we misschien maar weer eens gaan nadenken hierover.

Facebook privacy: hoe hier mee om te gaan

Voor veel mensen is Facebook uiteraard nog steeds voor persoonlijk gebruik. Je deelt hier je sociale contacten en niet je professionele. Je plaatst er foto’s van je baby, quotes van een avond uit en de reden waarom je de laatste tijd zo verdrietig kijkt.

Maar stel iemand tikt jouw naam in op Google, vinden ze deze teksten dan ook op Facebook? Een beetje Lifehacker heeft hier natuurlijk allang over nagedacht. Mijn eigen systeem is heel simpel en wil ik graag delen.

Ik heb alles gesloten. Alleen mijn vrienden kunnen mijn posts, mijn foto’s en mijn Spotify muziek zien. Alles is gesloten, behalve het kopje informatie. Dat is wel open en hierdoor zien bezoekers (die geen vriend van me zijn) alleen mijn profielfoto en een link naar mijn persoonlijke website, waar ik alles heb staan wat ik kwijt wil op professioneel gebied.

Op deze manier heb ik nog een beetje controle dat wat ik plaats ‘privé’ blijft. De Facebook Timeline vind ik persoonlijk erg leuk, vooral om te kijken hoe en wat er allemaal gespeeld heeft bij mij!

Nu ben ik niet zo’n Privacy freak, dus ik ben erg benieuwd hoe mensen die dat wel zijn doen.

Overigens, heb je je Facebook wel op https:// staan?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • John
  Posted 03/02/2012 11:10 am 0Likes

  Hallo Stefan,
  Je vertelt me dat je ‘alles hebt gesloten’ echter voor mij is dat niet concreet genoeg om dat zelf dan ook te gaan doen. Hoe en wat sluit je en concreet : op welke knopjes moet ik clicken om dat te doen.
  (Zie mij maar als een dummy ;D )
  bij voorbaat hartelijk dank, vooral als je me dit deze week nog kunt laten weten.

Comments are closed.