FastEverXL – Snel Evernote notities maken op je iPad

Evernote in combinatie met een tablet is magisch om mee te werken. Snel zoeken, nieuwe notities toevoegen, herschikken, noem maar op. Evernote krijgt steeds meer mogelijkheden, maar soms wil je iets heel simpels doen. Zoals een notitie maken. Dat kan op een iPad net iets teveel stappen voor je zijn. Evernote starten, notebook kiezen, nieuwe notitie. Zeker met een grotere database kan dat wat vertraging hebben. Daar heeft Daigo Wakabayashi van Rakko Entertainment een mooie oplossing voor gemaakt: FastEverXL (€ 2,99). Installeer de app op je iPad en je kunt direct notities maken. De applicatie doet één ding heel goed en dat is direct notities maken die je met default tags in een vast notebook kunt opslaan. Met één druk op de knop kun je de datum en tijd invoegen in je notitie of checkboxes toevoegen. Tevens ondersteunt het offline opslag van notities. Bij een internetverbinding worden ze automatisch gesynchroniseerd. FastEver XL is geen vervanger voor Evernote,  maar een mooie aanvulling die je op specifieke momenten goed kunt gebruiken. Bijvoorbeeld bij het maken van notulen tijdens een bespreking of als je snel wat notities moet maken. Een aanrader voor Evernote fans! Voor de iPhone-gebruikers is er FastEver (€ 1,59) en FastEver Share (€ 0,79). Met laatstgenoemde kun je  Evernote notities uitwisselen met vrienden door je telefoons bij elkaar te houden.

iTunes Appstore: FastEver XL, FastEver, FastEver Share

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • pieter stein
  Posted 03/02/2012 7:52 pm 0Likes

  Met Chrome op laptop en Evernote invoeg kan ik direct webpagina’s sturen. Op mijn Ipad moet ik eerst de Evernote app aanzetten, is lastige omweg. Levert FastEver de oplossing, of doe ik iets verkeerd?

  • Frank Meeuwsen
   Posted 04/02/2012 1:49 pm 0Likes

   FastEver is vooral om eigen tekst in te voeren, niet om snel webpaginas op te slaan. Daar is je oplossing met Chrome idd sneller.

  • Oskar van Rijswijk
   Posted 05/02/2012 12:47 pm 0Likes

   @Pieter

   Voor het vlot in Evernote opslaan van een webpagina kun je in Safari iOS op de iPad een bookmarklet van Evernote installeren. Onze auteur Patrick Mackaaij legt hier » http://goo.gl/s7MQv in zijn weblog uit hoe je die bookmarklet kunt installeren. De uitleg staat helemaal onderin zijn bericht.

 • Oskar van Rijswijk
  Posted 26/01/2012 2:52 pm 0Likes

  Ik gebruik FastEverXL ook voor aantekeningen, die ik met een minimum aan handelingen in Evernote wil opslaan. Naast de voordelen die jij noemt, vind ik handig dat in FastEver met trefwoorden mijn sjablonen (snippets) uit TextExpander vlot in de notitie kan ‘toveren’. Soortgelijke notities, die ik regelmatig schrijf, kan ik daarmee snel voorzien van de tekstdelen die altijd hetzelfde zijn.

  Je kunt FastEverXL verbinden met TextExpander via een schuifknop in de Settings van FastEver.

  Op lifehacking.nl staat hier meer informatie te lezen over TextExpander Touch voor iOS » http://goo.gl/ngFys

 • NIels Gouman
  Posted 26/01/2012 12:41 pm 0Likes

  Ik gebruik voor snelle notities meestal captio. Nog sneller, goedkoper, en kan je ook koppelen aan je Evernote email adres 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]