Regelmatig fiets ik naar het station om vervolgens de trein te nemen het land in. Bij het station is een stalling aangelegd waarin duizenden fietsen terecht kunnen. (Ik heb het over Groningen, maar het is op meer stations zo geregeld.)

Als je dan niet meer goed weet waar je je fiets hebt achtergelaten kun je lang zoeken. Dat overkomt menigeen en je ziet er meestal wel iemand vertwijfeld ronddolen.
Daarom heb ik een vaste plek uitgekozen om mijn fiets te plaatsen. Gek genoeg kan ik daar vaak terecht, zelfs op exact de zelfde plek. En anders is er altijd wel een vrije plek in de buurt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

25 Comments

 • SvenDavid
  Posted 04/06/2008 1:21 pm 0Likes

  Van Wikipedia gepikt: “….anything that solves an everyday problem in a clever or non-obvious way might be called a life hack”. Gezien de uitleg is dit volgens mij een echte originele lifehack..

  Klasse Greald. Je mag jezelf een lifehacker noemen.

 • Kasper
  Posted 02/06/2008 11:35 pm 0Likes

  Op sommige grote autoparkeerplaatsen en op het strand (kinderen ftw!) werken ze ook wel eens met tekeningen, bv. een banaan, een appel en zo de hele fruitschaal af. Dat maakt het onthouden makkelijker dan alleen een nummer (Je weet op het einde van de dag heus wel dat je je auto of kind onder een banaan geparkeerd hebt). Misschien ook een idee voor de heren Stationfietsparkeerplaatsbedenkers?

 • David
  Posted 01/06/2008 8:01 pm 0Likes

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de tip niet heel erg verrijkend vind. Op een of andere manier lukt het lifehacking.nl toch neit echt om in de buurt te komen van de Amerikaanse voorbeelden.

  Anyways, omdan toch dit onderwerp iets interessanter te maken: Op veel stations hebben de fietsenrekken nummers. Dit nummer staat dan bijvoorbeeld op het einde van een heel rek (dus neit per fiets). Noteer dit nummer bij je notities in je telefoon of gewoon het nummer onthouden. Zo heb je je fiets zo terug.

  (Helaas hebben ze in Utrecht de genummerde stallingen net vervangen 🙁 )

 • Greald
  Posted 01/06/2008 12:26 am 0Likes

  irritant nietwaar, dat de beste ideeen zo kindelijk eenvoudig zijn…

 • Jeroen Gerth
  Posted 30/05/2008 11:41 pm 0Likes

  @Joost: Kritiek is niet verboden. Natuurlijk niet. Maar het zou prettig zijn als het constructief is en juist iets toevoegt. Dat zou juist bij ze blogpost erg welkom zijn. Wat moet ik bijvoorbeeld als ik nergens meer mijn fiets kwijt kan? Welke opties zijn er dan nog meer?

 • Joost
  Posted 30/05/2008 11:24 pm 0Likes

  @Jeroen: da’s een kwestie van tijd; ooit is ook Klazienaveen wel eens aan de beurt 🙂

  Achteraf vind ik mijn reaktie toch nog te cynisch klinken, want ieder moet toch gewoon kunnen posten wat hij/zij wil. Maar kritiek moet ook niet verboden zijn, en dat proef ik ook wel een beetje in sommige reakties.

  Nou ja, dan ga ik ook maar eens een lifehack posten 🙂

 • Bram Speelman
  Posted 30/05/2008 3:45 pm 0Likes

  Ik denk dat Joos het een en ander wat genuanceerder samenvat.
  Ondanks dat ik de post niet heel waardevol vond, is het misschien de moeite van de commentors om iets genuanceerder te reageren, dan “denk je dat we dom zijn” etc. Het is wel leuk te zien dat iedereen erg betrokken is bij de content, waar willen jullie dat de volgende post overgaat????

 • Roger
  Posted 30/05/2008 12:42 pm 0Likes

  Nu jij (Greald Henstra) jouw trucje verklapt hebt, wordt het uiteraard een uitdaging je ongelijk te bevestigen en te proberen dat plekje altijd bezet te houden.

  Ik heb het veel handiger aangepakt! Ik heb zo’n nieuw slot op m’n fiets gemonteerd, zo eentje met afstandsbediening. Auto’s hebben ze tegenwoordig ook wel. Effe de knop op de sleutel indrukken, en hij begint te tsjoepen en de lampen beginnen te knipperen. Veel handiger. Ik hoorde dat de allernieuwste versies de fiets ook al uit het rek ejecteren.

 • Jeroen Gerth
  Posted 30/05/2008 11:43 am 0Likes

  @Joost: Klazienaveen heeft helemaal geen treinstation 🙂

  Maar inderdaad. Kom eens in Leeuwarden. Leuk dat je in Groningen je fiets steeds op dezelfde plek kwijt kan, maar ik ben al blij als ik op vrijdagmiddag überhaupt een plekje kan vinden. Gewoon onthouden waar je je fiets neer hebt gezet!

  Tevens hoor ik ook van mensen waarom ze hun fiets steeds op een andere plaats zetten. Als je dat soort dingen over een langere termijn doet, word je veel scherper en creatiever. Je komt dan niet in vaste patronen te zitten.

  Over de meeste reacties hier: Ik vind het gezeur van jullie nog van lager niveau dan deze blogpost. Schandalig zeg. Je hoeft deze blog niet te lezen. Tevens kan je zelf ook wat doen door zowel aan deze blogpost als de website ZELF ook wat TOE TE VOEGEN.

 • Boris
  Posted 29/05/2008 11:59 pm 0Likes

  zelfs op exact de zelfde plek

  dezelfde is één woord!

 • riekus
  Posted 29/05/2008 10:42 pm 0Likes

  ik heb de ultieme hack! waar ligt het probleem nou precies? Fiets + OV lijkt mij?

  wat staat er (bijna…) altijd wel op dezelfde plek? Juist: de trein (en anders wordt het wel omgeroepen of kun je op twitter via @trein de wijzigingen zien). Wat moet je zelf altijd op dezelfde plek zetten? Juist: de fiets. Dus elimineer de fiets. Zorg dat je een beetje op loopafstand van een treinstation woont. Scheelt je de moeilijkheid van je fiets vinden, en van het lopen word je ook nog fitter. Is dat een lifehack of niet?

 • Joost
  Posted 29/05/2008 5:17 pm 0Likes

  Ik vind wel dat er een ondergrens moet zijn voor lifehacks die hier worden gepost; dingen van het kaliber “doe een regenjas aan als het regent” halen het niveau toch wel een beetje omlaag, net als je fiets altijd op dezelfde plek zetten, je fiets altijd op slot zetten, altijd zorgen voor voldoende brandstof in je auto, etc…

  Soms kun je beter niks posten dan onzin. En je mag van lifehacks ook wel een beetje algemene toepasbaarheid verwachten; dat iemand in Groningen *altijd* (echt?!?) dezelfde parkeerplek voor zijn fiets weet te vinden wil niet zeggen dat dat ook altijd zo is in Utrecht, Rotterdam, Klazienaveen, Geertruidenberg, etc.

  En je zou als lifehack-poster natuurlijk je semi-lifehack ook kunnen posten als vraag om betere tips: “Tot nu toe heb ik de mazzel gehad dat heel Groningen mij mijn eigen parkeerplaatsje voor mijn fiets gunde, maar heeft iemand nog andere tips om mijn fiets terug te vinden als iemand ooit mijn plekje inpikt?” 🙂

 • Wosko Jagora
  Posted 29/05/2008 4:53 pm 0Likes

  Ach, altijd wel goed om een lifehack als deze te publiceren. De mensen die dan het hardst komen roepen dat ze hier niet meer komen lezen ben je dan ook meteen weer kwijt, dus daar heb je bij je volgende artikelen in de comments geen last meer van. Het posten van een lifehack die voor wat minder mensen interessant is, is zo een lifehack op zich!

  Voor mij is het ook geen baanbrekende tip, maar volgens mij vergeten sommigen hier dat het aansnijden van het onderwerp soms al kan leiden tot wél baanbrekende tips in de comments. Dus op een reactie als ‘denk je dat we dom zijn’ zou ik willen antwoorden: misschien hopen ze wel dat je slim bent en iets verhelderends toe kunt voegen!

 • Matthijs Roumen
  Posted 29/05/2008 4:26 pm 0Likes

  Nou nou, wat een reacties weer. Ik kan me best voorstellen dat je al zelf aan een dergelijke hack had gedacht, echter, om dit zo te reflecteren in de comments is niet helemaal gepast.

  Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die deze hack wel waardevol vinden. Lifehacking richt zich op een breed publiek. Hou daar aub rekening mee op het moment dat je een reactie plaatst 🙂

 • asdf
  Posted 29/05/2008 4:15 pm 0Likes

  Wat een waardeloze ‘lifehack’, denk je dat we dom zijn?
  *gooit bookmark een RSS feed weg*

 • Locutus
  Posted 29/05/2008 3:40 pm 0Likes

  Je kan misschien een roze ballon aan je fiets hangen.
  Dan zie je hem van ver al staan :o)

  En nu weer een serieuze lifehack graag.

 • Bram Speelman
  Posted 29/05/2008 3:34 pm 0Likes

  Wat een top tip! Ik vind hem alleen niet echt passen op dit lifehacking blog.
  Toen ik de inleiding las, had ik gehoopt op een oplossing die nog beter is dan die ik nu gebruik.

 • Martijn Reintjes
  Posted 29/05/2008 2:54 pm 0Likes

  Daarom heb ik laatst een knaloranje fiets gekocht, scheelt echt superveel tijd ten opzichte van vroeger toen ik m’n oude barrel vaak wel een paar keer voorbij liep voordat ik hem herkende tussen alle andere fietsen.

  @zeurpieten gelukkig hebben jullie dit probleem niet, maar in plaats van over een suffe tip (voor jullie) te zeuren kun je misschien zelf wat tips verzinnen?

 • Dick
  Posted 29/05/2008 2:53 pm 0Likes

  Te gek ! Je fiets op een vaste plaats zetten. Zo weet je altijd waar ie staat ! Kun je dat met meer dingen doen ?

  Ik weet een volgende lifehack: leg ook je sleutels thuis altijd op dezelfde plek neer !

  Kom op jongens…

 • Douwe
  Posted 29/05/2008 1:16 pm 0Likes

  Niet echt een lifehack inderdaad. Sowieso zijn er naar mijn mening weinig (goede) tips de laatste tijd.

  Komkommertijd?

 • Amiek
  Posted 29/05/2008 1:00 pm 0Likes

  Roze fietstassen werkt ook.

 • Rene
  Posted 29/05/2008 12:34 pm 0Likes

  Nou, blij dat ik dat weet zeg… Ik geloof dat de lezers hier wel heel laag ingeschat worden…

 • Arnoud Scheer
  Posted 29/05/2008 12:30 pm 0Likes

  Als ik haast heb om een trein te halen of mijn fiets op een andere plek dan anders zet maakt ik snel even een foto’tje met mijn mobiel. Fotografisch geheugen 🙂

 • Dirk
  Posted 29/05/2008 12:18 pm 0Likes

  Ik vind dit meer een les van moeders dan een lifehack. Eigenlijk hoeft dit niet op de site, althans, dat is mijn mening.

 • Thomas
  Posted 29/05/2008 12:07 pm 0Likes

  Ik heb een gele sticker op mijn fiets van mijn studentenvereniging over de stang, waaraan die handig te herkennen is.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]