First screen: het eerste scherm op de smartphone van Xaviera Ringeling

In de serie First Screen lichten we het eerste scherm op de smartphone van bekende lifehackers en andere slimme werkers uit. Wij zijn erg benieuwd zijn hoe zij hun telefoon inrichten en op wat voor manier dit bijdraagt aan hun productiviteit, effectiviteit en efficiëntie.

FirstScreenXavieraRingelingFotoVandaag aan het woord: Xaviera Ringeling. Xaviera is hoofdredacteur van 42Bis.nl en eigenaar van Contentchefs. Werkt sinds ’98 online en is nog steeds gek op alles des webs. Richt zich de laatste 10 jaar vooral op content en communities en adviseert bedrijven over het effectief inzetten van hun content en inrichten van hun contentorganisatie. Is kattenvrouwtje, maar heeft er maar twee. Is gek op Arubaanse pastechi’s en ook heel erg op hobby’s.

 

Telefoon: Samsung Note

Normaal had ik altijd jaarlijks een nieuwe telefoon (soms nog wat vaker), maar ik ben zo blij met de note dat ik hem nog even houd. Al overweeg ik de Note 2 ook wel moet ik eerlijk toegeven. Daarnaast heb ik de HTC 8X met Windows erop. Die gebruik ik zakelijk. Ik heb hem gekregen om uit te testen: prima telefoon, maar voor mijn social media grootverbruik werkt het voor mij niet zo goed. De HTC gebruik ik dan ook vooral om mee te bellen (het schijnt dat telefoons daar ooit voor bedacht zijn…who knew?)

 

2. Hoe ziet jouw eerste scherm op je smartphone eruit?

FirstScreenXaviera

 

3. Welke apps op je eerste scherm heb je zelf geïnstalleerd en waarom staan juist deze apps op je telefoon?
HootSuite:  deze app gebruik ik niet alleen om mee te tweeten, maar hierin heb ik ook searches ingesteld op de verschillende sites die ik heb en die check ik een paar keer per dag.
Flickr: Flickr gebruik ik om foto´s te delen. Ik vind het wel fijn dat de foto´s die ik deel in hun volledigheid naar mijn account toegaan en niet worden verkleind zoals bij Instagram.
Tower Defense: een van mijn favoriete spelletjes, al heb ik het al even uitgespeeld.
Currents: deze gebruik ik omdat we sinds kort daar met 42Bis ook op publiceren en ik het natuurlijk ook gewoon gebruik om andere content te lezen.
WordPress en Podio: deze gebruik ik voor het managen van mijn site 42Bis.nl. WordPress daar draaien we op en Podio gebruiken we als intranet.
Chrome: mijn favoriete browser.
Kobo: hiermee lees ik boeken.

 

4. Wat wil je graag kunnen met je smart phone, maar wat is nu nog niet mogelijk?

Zwemmen, paardrijden en tennissen. Nee, er is niks wat ik er nu niet mee kan doen wat ik wel zou willen kunnen doen. Van mij mag voice recognition nog wel wat beter worden dan het nu is, maar eigenlijk ben ik daar nog te weinig ingedoken om stellig te beweren dat het niet goed genoeg is.

 

5. Welke app is je ‘guilty pleasure’?

Candy Crush! Die heb ik op mobiel al een tijdje uitgespeeld, maar mijn nieuwe doel is dus om de hoogste score van mijn vrienden te halen. Waarom? Weet ik het!

Xaviera is verder nog te vinden op Twitter en haar persoonlijke website.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author