First screen: het eerste scherm op de smartphone van Arvid Bux

In de serie First Screen lichten we het eerste scherm op de smartphone van bekende lifehackers en andere slimme werkers uit. Wij zijn erg benieuwd hoe zij hun telefoon inrichten en op wat voor manier dit bijdraagt aan hun productiviteit, effectiviteit en efficiëntie.

arvid-bux-bij-androidVandaag aan het woord: Arvid Bux. Arvid werkt als Program Manager voor HP. Verder is hij Android geek (fandroid), Google freak, space nerd, early adaptor en trendwatcher. Hij schrijft op verschillende platformen over de nieuwste technologie, telefoons & tablets, features, tools & apps.

 

 

 

Telefoon: Nexus 4 (LG)

1. Hoe ziet jouw eerste scherm op je smartphone eruit?

First Screen telefoon Arvid Bux van Androidworld

2. Welke apps op je eerste scherm heb je zelf geïnstalleerd en waarom staan juist deze apps op je eerste scherm?

Alle app,s behalve de zoekbalk, heb ik zelf geïnstalleerd. Alle apps behalve deze in de onderste rij staan allemaal in mapjes. De mapjes zorgen ervoor dat ik niet hoef te swipen. De mapjes zijn zo ingedeeld dat ze per onderwerp de apps tonen.
Flighttrack heb ik als widget geïnstalleerd. Omdat ik nogal vaak vlieg, is dit een ideale app om snel informatie over mijn vluchten te zien. Daarnaast heb ik een days left widget die ik gebruik om af te tellen naar belangrijke dagen.

3. Welke apps heb je in de onderste balk staan en waarom?
– Gmail: de standaard email app op Android. Aangezien ik veel email, is het handig hier direct toegang tot te hebben
Google+: ik post regelmatig op Google+ en ik lees nog veel meer. Om snel een update te plaatsen die ik mijn familie en/of vriendin wil delen staat deze app hier
Whatsapp: de vervanger van SMS. Ik gebruik SMS vrijwel nooit en omdat ik vaker Whatsapp heeft deze een prominente plek gekregen
Hangouts: makkelijk chatten op en met verschillende platformen. Hangouts gebruik ik nog vaker dan Whatsapp en daarom de prominente plek rechtsonder. Ik kan de app gelijk met mijn rechterduim opstarten

4. Wat wil je graag kunnen met je smart phone, maar wat is nu nog niet mogelijk?
Zorgen dat de batterij langer mee gaat dan 9 tot 12u. Graag zou ik een smartphone hebben die met mijn gebruik ook twee dagen mee kan.

5. Welke app is je ‘guilty pleasure’?
Aviation Empire. Het luchthaven spel van KLM. Je eigen luchtvaartmaatschappij beheren is natuurlijk super leuk als je vaak in een vliegtuig zit of op een vliegveld zit te wachten

6. Wil je hier nog iets aan toevoegen?
Ik ben benieuwd naar hoe iedereen zijn of haar telefoon inricht.

Arvid Bux is online te vinden op onder andere zijn site Oerzitterd.nlTwitter en Google+

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • chris
  Posted 27/12/2013 12:41 pm 0Likes

  Welke app/functionaliteit gebruik je om de apps in mapjes te zetten?

  • Arvid Bux
   Posted 29/12/2013 12:20 am 0Likes

   Standaard functie van Android. Afhankelijk van de Android versie kun je apps gewoon op elkaar plaatsen en dan ontstaan er mapjes

Leave a comment

[wpterms id="3193"]