First Screen: het eerste scherm op de smartphone van Martijn Aslander

We starten een nieuwe serie op lifehacking: First Screen. Hierin lichten we het eerste scherm op de smartphone van bekende lifehackers en andere slimme werkers uit. Wij zijn erg benieuwd zijn hoe zij hun telefoon inrichten en op wat voor manier dit bijdraagt aan hun productiviteit, effectiviteit en efficiëntie.

martijn_aslanderWie anders dan Martijn Aslander is de beste persoon om de kick off van deze serie te doen? Martijn is mede-oprichter van Lifehacking en is lifehacker, connector en resourcerer. Zijn leven draait om dynamiek, spelen en leren. Dit doet hij door mensen, informatie en ideeën bijeen te brengen.

 


Telefoon:
iPhone

1. Hoe ziet jouw eerste scherm op je smartphone eruit?

iPhone 4s homescreen Martijn Aslander mei 2013

 

2. Welke apps op je eerste scherm heb je zelf geïnstalleerd en waarom staan juist deze apps op je eerste scherm?

Alle apps heb ik zelf geïnstalleerd:

Remember The Milk: sinds kort terug van weggeweest vanwege de geweldige integratie met de onlangs gelanceerde herinneringen-optie van Evernote.

Checkmark – Checkmark gebruik ik vanwege geofence reminders die locatie-specifiek zijn. Stel dat ik in Eindhoven ben, waar ik niet vaak kom: het is dan superhandig om reminders te krijgen die alleen iets met Eindhoven te maken hebben. RTM schijnt dit ook te kunnen, maar checkmark werkt supersimpel en snel.

Clever Snap – Deze gebruik ik om foto’s van stukjes tekst te maken, bij te snijden en dan naar Evernote te sturen.

EasilyDo – Deze gebruik ik om verjaardagen te onthouden en felicitaties te schedulen,  om contactinfo te mergen met mijn adresboek en nog een lading handige zaken. Een aanrader om een keer mee te spelen.

Thinglist – Hier ben ik mee aan het spelen, ik vind het concept heel aardig, maar mis nog cloud syncen met andere diensten.

AnyList – Dit is mijn (wel gesyncte) boodschappenlijst.

Checkie – Een lichte, snelle, Foursquare cliënt die ik gebruik om supersnel te kunnen inloggen op Foursquare.

 

3. Welke apps heb je in de onderste balk staan en waarom?

– Telefoon (mijn telefoongeluid staat standaard uit)  en heb geen voicemail. Bijna al mijn werk en projecten manage ik met sms en Whatsapp.

Dropbox – voor snel toegang tot mijn gesyncte mappen op mijn desktop

Evernote Hello – Deze app van Evernote gebruik ik om AL mijn ontmoetingen te loggen (iedereen die zijn naam zegt en ik een hand heb gegeven) Waarom weet ik eigenlijk niet, maar het leek me een boeiend experiment 🙂

Captio – Om snel een losse gedachte of foto naar Evernote te sturen, om vervolgens in de GTD flow die ik van Fokke Kooistra leerde verder te verwerken.

 

4. Wat wil je graag kunnen met je smartphone, maar wat is nu nog niet mogelijk?

– Een Siri-versie die net zo goed werkt als Google voice search van de native Google app (ik ben enorm onder de indruk van de accuratesse ervan)

– Betalen met mijn telefoon als object. Zonder uitzondering vind ik alle betaalsystemen hopeloos traag en een gedoe om mee te werken. Het liefst roep ik tegen de telefoon: ‘betaal deze beste man even 245 euro‘ en dat het dan klaar is.

 

5. Welke app is je ‘guilty pleasure’?

Die heb ik niet, of het zou NU.nl moeten zijn.

 

 

Martijn is verder nog te vinden op Twitter, Facebook en LinkedIn.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

8 Comments

 • Kees
  Posted 29/06/2013 11:13 am 0Likes

  Waar staat whatsapp/sms dan? Waarschijnlijk overvolle tweede pag.?

 • Dennis Witjas
  Posted 26/06/2013 8:22 am 0Likes

  Siri in het Nederlands zou echt super handig zijn.
  Ik vindt zelf de Dragon Dictation app echt een super tool. Als ik notities maak dicteer ik die en plak ik ze bijv in Evernote. Zeker jammer dat dat niet als optie in het menu van Dragon Dictation staat nu moet je nog knippen en plakken. Ook handig om zonder te typen snel even een SMS, Tweet of FB bericht maken.

 • Miriam Wesselink
  Posted 23/06/2013 9:14 am 0Likes

  Grappig: Checkmark for iPhone kost 4,49, Checkmark for Android 2,28. En er schijnt zelfs een gratis versie te zijn.

 • Ron
  Posted 22/06/2013 1:37 pm 0Likes

  Leuke nieuwe serie! Ik kijk uit naar meer. Verjaardagen e.d. zet ik altijd als ” all day event” gewoon in mijn agenda. Misschien niet zo praktisch maar zo dwing ik mijzelf om op de dag van de jarige echt even de tijd te nemen om een felicitatie te sturen (per telefoon/sms of whatsapp). Dat hoeft van mij niet vanzelf te gaan vanwege het persoonlijke aspect.

 • sypie
  Posted 21/06/2013 8:45 pm 0Likes

  Echte GTD-ers hebben hun mail niet in hun top 5 staan. Mail zorgt alleen maar voor verstoring van je workflow, zowel het schrijven van een mail als het lezen van een mail.

  Mijn eerste scherm van mijn telefoon staat vol met dit: Simyo, Menu, Namen en de tijd. En man, wat hou ik een tijd over door zo’n toestel te gebruiken.

 • Jelle Derckx
  Posted 21/06/2013 3:40 pm 0Likes

  Fijn om te lezen!
  Wel heel GTD-minded, waar staat je mail?

 • Daan van Bergen
  Posted 21/06/2013 9:27 am 0Likes

  Mooi overzicht. Weer nieuwe inspiratie. Laat ‘Captio’ varen. ‘Drafts’ doet hetzelfde maar heeft meer mogelijkheden.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]