First Screen: het eerste scherm van Freerk Terpstra

In de serie First Screen lichten we het eerste scherm op de smartphone van bekende lifehackers en andere slimme werkers uit. Wij zijn erg benieuwd zijn hoe zij hun telefoon inrichten en op wat voor manier dit bijdraagt aan hun productiviteit, effectiviteit en efficiëntie.

Freerk-TerpstraVandaag aan het woord: Freerk Terpstra. Freerk Terpstra werkt bij Nederland Werkt Online waar hij bedrijven adviseert en ondersteunt in het online werken. Daarnaast is hij eindredacteur hier bij Lifehacking.nl.

Telefoon: Wolfgang AS45qHD
 

 

1. Hoe ziet het eerste scherm op je Android eruit?

Android Freerk

 

3. Welke apps op je eerste scherm heb je zelf geïnstalleerd en waarom staan juist deze apps op je telefoon?

Ik gebruik veel apps en heb op mijn telefoon verschillende schermen ingericht waartussen ik schakel. Op het eerste scherm staan de zaken waar ik het meest gebruik van maak.

Nova Launcher
Over mijn Android-systeem heb ik Nova Launcher geïnstalleerd. Hiermee heb ik iets meer vrijheid in het aanpassen van mijn telefoon. Wil je meer weten over de mogelijkheden hiervan, Androidworld.nl heeft hierover een blogpost gemaakt.

Evernote widget
Bovenin heb ik de Evernote Widget geplaatst. Vanuit hier kan ik eenvoudig een nieuwe notitie aanmaken of door mijn bestaande notities bladeren. De widget is zelf in te richten naar eigen inzicht, dus welke onderdelen jij belangrijk vindt.

Widgetsoid
Daaronder staat Widgetsoid een widget waarmee verschillende draadloze verbindingen eenvoudig aan en uit gezet kunnen worden. Ook deze is naar eigen inzicht in te delen en kan meer dan de hier afgebeelde functionaliteiten.

Yammer
Op mijn werk gebruiken we Yammer om onderling te communiceren. Het is een gemakkelijke dienst om snel korte berichten met elkaar te delen en elkaar op de hoogte te houden van projecten en ontwikkelingen.

Screen off
Om mijn scherm uit te zetten gebruik ik vaak de app Screen off. Op al mijn schermen zit hij op dezelfde plek. Hierdoor sluit ik mijn telefoon sneller af omdat de uitknop binnen duimbereik is. Een bijkomend voordeel is dat je de aan/uitknop (bijna het enige mechanische van de telefoon) 50% minder gebruikt.

Candy Crush
Ik ben verwikkeld in een enorme strijd op Candy Crush die ik lijk te verliezen van mijn vriendin. Het is een erg verslavend spel, goed om jezelf even af te leiden of bezig te houden.

9292OV
Ik reis veel met het OV, dan is deze app echt een must. Wat ik erg fijn vind is dat hij synchroniseert met de website. Ik zoek de route vaak via mijn laptop op, sla hem vervolgens op in mijn account en kan hem dan tijdens de reis via mijn mobiel bekijken.

Runkeeper
Ik loop ongeveer 3 á 4 keer hard per week. Niet elke keer houd ik bij met Runkeeper. Maar af en toe kijk ik even hoe het gaat. Ik probeer dit te voorkomen.

Gmail
Deze applicatie is standaard geïnstalleerd en gebruik ik om mijn werk en privémail te bekijken. Ik heb alle notificaties uitgezet om niet gestoord te worden.

Google Foto’s
In plaats van de standaard Galerij van Android gebruik ik Google Foto’s. Deze upload automatisch alle gemaakte foto’s naar Google+ (met standaard de deel-instellingen op privé).

Trello
Trello is een dienst die ik uitprobeer om GTD weer eens op te pakken. Hiermee kun je projecten maken met daarin verschillende taken. Een project heeft verschillende lijsten. Taken kunnen versleept worden tussen die lijsten, bijvoorbeeld vanuit ‘Next action’ naar ‘Done’.

Feedly
Nadat Google Reader was gestopt ben ik overgestap op Feedly om mijn RSS-feeds te lezen.

Chrome
Rechts onderin staat Google Chrome, de browser waar ik het vaakst mee werk.

4. Wat wil je graag kunnen met je smartphone, maar wat is nu nog niet mogelijk?

Ik kijk erg uit naar het besturen van een smartphone via gedachtes.

5. Welke app is je ‘guilty pleasure’?

Dat zal de eerder genoemde Candy Crush zijn.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Freerk Terpstra
  Posted 10/12/2013 2:38 pm 0Likes

  Michiel: Helaas heb ik nog geen connectie gevonden tussen Trello en Evernote. Ook ik zoek naar een systeem dat prettig werkt. Voorheen gebruikte ik Gtask, maar dat werd te beperkt. Vandaar dat ik verder zoek. Nog een experiment dat gaat komen is om al mijn GTD in Evernote te doen, maar ook daar zitten voor- en nadelen aan.

 • Ano
  Posted 28/11/2013 12:56 am 0Likes

  Inspirerend. Hoop dat er nog velen volgen in deze serie.

 • Michiel
  Posted 26/11/2013 10:20 am 0Likes

  Idd leuk artikel, leuk topic!
  Vraagje: hoe zet jij Evernote icm Trello in voor je GTD en archief? (hoe werkt dat in de praktijk?)

  Ik gebruik nu zelf nl Evernote en Gtasks maar dat is niet echt ideaal.. (o.a. omdat het nu 2 apps zijn)

 • Niek
  Posted 22/11/2013 9:10 am 0Likes

  Leuk zo’n artikel!. En wat handig zo’n evernotewidget. Bestaat helaas volgens mij niet voor Apple?

Comments are closed.