Flickr Video

videoflickr.jpg
Vanaf vandaag is het mogelijk om op Flickr, ’s werelds grootste website als het gaat om het delen van foto’s, video’s te plaatsen. Hier is helaas wel een restrictie aan verbonden: Je moet wel in het bezit zijn van een Flickr Pro account.

Door zich te positioneren als video en foto sharingservice gaat gaat Flickr de concurrentie aan met Youtube en Google Video. Er zit wel een limiet aan de video, het materiaal mag namelijk maar 90 seconden lang zijn. Hier heeft Flickr wel een duidelijke reden voor;

90 seconds? While this might seem like an arbitrary limit, we thought long and hard about how video would complement the flickrverse. If you’ve memorized the Community Guidelines, you know that Flickr is all about sharing photos that you yourself have taken. Video will be no different and so what quickly bubbled up was the idea of “long photos,” of capturing slices of life to share.

Voorbeelden van video’s zijn te vinden in de Video Pool op Flickr. Meer informatie is te vinden op de Flickr weblog.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Linda
  Posted 14/04/2008 9:16 am 0Likes

  Tipje; op Picasa Webalbums (gratis, eerst een gmail account maken) kan je ook zowel foto als video posten.

 • Matthijs Roumen
  Posted 09/04/2008 1:15 pm 0Likes

  Niet direct concurrentie, maar Flickr zet zich wel uniek neer door de combinatie aan te bieden van zowel video als foto.

  Over toevoeging aan video bij foto: Het is natuurlijk wel enorm makkelijk om deze twee dingen te bundelen. Zo heb je het centraal op 1 plek staan.

  Ik ben heel benieuwd of het aan zal slaan. 🙂

 • Robbie Veldwijk
  Posted 09/04/2008 1:12 pm 0Likes

  Door 90seconden als maximale lengte te nemen gaan ze niet de concurrentie met Youtube en Google Video aan, maar de vraag is ook of ze dat moeten willen. Flickr is voor de foto’s en ik vind het niet altijd goed om dingen toe te voegen op een website wat een groot succes is!

Comments are closed.