Flump: Maak een backup van je Flickr foto’s.

Flump is een Adobe Air applicatie die het mogelijk maakt om een backup te maken van je complete Flickr directory. Het is een erg makkelijke en vriendelijke applicatie waarin je invoert van welke username je de foto’s wil downloaden, waar de foto’s worden opgeslagen en wat voor benaming de foto’s krijgen.

flump-1.jpg

Het nadeel aan Flump vind ik persoonlijk dat er niet kan worden geselecteerd op Tags, Sets of Collections. Je kan dus puur en alleen het hele account backuppen. Omdat Flump een Adobe Air applicatie is, werkt het zowel op Mac, Windows als op Linux.

Link: Flump
Via: Lifehacker.com

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Willem
  Posted 11/08/2008 6:33 pm 0Likes

  De tool haalt kennelijk alleen de foto’s op die publiek staan. Voor mij dus geen optie omdat ik veel foto’s met “privé” heb gemarkeerd.
  Maar voor Linux gebruikers staat er op lifehacker een heel mooie tool beschreven:
  “Linux only: Flickrfs makes uploading to, downloading from, and organizing a Flickr account just like handling files in a mounted file system. After installing and setting up the link to your account, you can see all your photos separated into tag folders, edit and back up the pics and their metadata, and crop and resize photos on the fly, all reflected in realtime in your online account.”
  Zie: http://lifehacker.com/381763/mount-flickr-as-a-drive-with-flickrfs

 • Bram
  Posted 11/08/2008 3:41 pm 0Likes

  Hebben jullie allemaal een betaalde flckr account?
  Ik gebruikte de free account, en beukte 200 erop en toen hielt ie er mee op. Raadde jullie een betaalde account aan, of aan welke alternatieven voor flcker kan ik denken? hoor het graag.

 • Matthijs Roumen
  Posted 11/08/2008 3:12 pm 0Likes

  Daar heb je inderdaad een goed privacy punt te pakken. Maar aan de andere kant zijn deze foto’s ook vrij toegankelijk online te bekijken.

 • Niwla
  Posted 11/08/2008 2:59 pm 0Likes

  Ik ken zelf de app niet maar uit de screen maak ik op dat ook andere mensen eenvoudig je account leeg kunnen trekken ? Dat maakt de app wel dubieus

Leave a comment

[wpterms id="3193"]