Foto’s vrijstaand maken, maar dan niet zelf…

De grafisch ontwerpers die ik ken hebben allemaal een bloedhekel aan het vrijstaand maken van foto’s. Wanneer je de achtergrond achter een persoon of object wilt verwijderen of vervangen, biedt Photoshop je erg veel gereedschappen, maar het blijft een precies werkje wat vaak veel tijd kost.

Maar nu kun je dat vrijstaand maken eenvoudig uitbesteden aan Mister Clipping. Voor 2 to 7 euro per beeld worden handmatig Clipping Paths, Masks of Alpha Channels aan je bestand toegevoegd.

Voor de foto die ik aanleverde had Mister Clipping iets meer tijd nodig dan de beloofde 24 uur, maar de kwaliteit was uitmuntend.

www.misterclipping.com

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Vrijstaande foto
  Posted 22/05/2012 11:56 am 0Likes

  Zelf heb ik goede ervaringen met FotoVrijstaand.nl (http://www.fotovrijstaand.nl/). De werkwijze is volgens mij hetzelfde als die van MisterClipping, alleen werden mijn foto’s via FotoVrijstaand.nl sneller uitgeknipt. Het eindresultaat is prima!

 • Taco Oosterkamp
  Posted 08/04/2008 4:15 pm 0Likes

  Daan, ja, maar die kan ik helaas niet vrijgeven hier. Hij was expertly done en je kunt denk ik sowieso een foto gratis laten bewerken daar om hun service te testen. Groetjes, Taco

 • Daan Kortenbach
  Posted 08/04/2008 2:15 pm 0Likes

  Taco, heb je een before en een after foto?

 • Elja Trum
  Posted 06/04/2008 11:07 pm 0Likes

  Lijkt me inderdaad niet iets dat echt kan, auteursrecht zomaar overdragen. Los daarvan lijkt het me een erg handige services wanneer je zelf niet de tijd hebt/wilt nemen om dit vaak vervelende klusje uit te voeren.

  Thx!

 • Roel Willems
  Posted 01/04/2008 12:50 pm 0Likes

  Opzich begrijpelijk dat ze het er in zetten (auteursrechtelijk beschermd werk aanpassen is altijd wat tricky), al ben ik het met je eens dat het juridisch misschien wel een beetje overmoedig is.

 • van den Berg
  Posted 01/04/2008 10:41 am 0Likes

  Als fotograaf blijft altijd het © bij jou, in de algemene voorwaarden, gaat men er vanuit dat het vrijstaandebeeld automatische het © vervalt en aan hen toekomt tot men heeft betaald.
  Dat is nu weer jammer.

  After paying and downloading your order, the copyright of the clipped pictures is automatically handed over to you. If payment has not occurred yet, MisterClipping.com remains the copyright owner of the clipped pictures.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]