Ga deze zondag eens een dag zonder mobiele telefoon

Hoe ver ligt jouw mobiele telefoon op dit moment bij je vandaan? Binnen handbereik? Is dat regelmatig het geval? Zit-ie vaak aan je handen vastgeplakt? Kun je nog wel zonder? Komende zondag 23 februari is het je kans om dat eens te testen op de Mobielloze Zondag.

Ben (van die relaxte telefoonreclames) heeft die dag uitgeroepen tot Mobielloze Zondag, inclusief een hele campagne, waaronder dit filmpje:

De leus: ‘Ontdek dat de wereld groter is dan het schermpje voor je neus’. Want hoe vaak op een dag check je dat schermpje? Alleen tijdens verloren momenten als je moet wachten? Of ook terwijl je in gesprek bent met een ander? Tijdens het eten? Als je een film aan het kijken bent?

Velen van ons zijn vergeten hoe het is om ergens met volle aandacht iets te doen of iets te beleven. Zelfs die verloren momenten. Elk moment lijkt gevuld te moeten worden met iets anders: een spelletje, even je mail lezen, nog een berichtje sturen, even het weer checken.

Is dat echt nodig? Zijn het waardevolle dingen waarmee je je tijd vult?

Vervelen? Lummelen? Wat is dat ook alweer? Oja, van die momenten waarop je hersens weer de kans krijgen om alle prikkels te verwerken die ze in de momenten daarvoor binnen hebben gekregen. Dat ene mailtje, de nieuwe letters voor je spelletje, een berichtje van je vriend… Hmm.

Ga het experiment eens aan deze zondag. Gewoon om te kijken wat het met je doet. Je hoeft het daarna nooit meer te doen als je niet wilt.

Voor de lefgozers is er de masterversie: een Schermloze Zondag. Geen mobiel, geen laptop en geen TV.

Raak je al in paniek bij de gedachte alleen? Dan is het zéker de moeite waard. Ik hoor maandag graag hoe je jouw zondag hebt ervaren. Meer weten? Check Mobiellozezondag.nl

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Karim Michael Hambach
    Posted 23/02/2014 10:12 am 0Likes

    Leuk idee dat ik al jaren uitvoer. Geen TV sinds 2007, amper bezig met social media, s’avonds en in het weekeind mijn mobiel op Airplane mode. Ineens heb je veel meer tijd voor jezelf en je familie! Bravo voor deze actie!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]