Gabcast en iTunes: Mooie combinatie

Deze dagen is Picnic in volle gang. Helaas kan ik er niet bij zijn, maar via de briljante Picnic aggregator van de VPRO kan ik vanuit huis en werk toch een hoop volgen. Een van de leukste onderdelen vind ik de Gabcasts waarbij diverse VPRO reporters via de telefoon inbellen en korte berichten achterlaten wat ze zien en meemaken. Deze zijn via een widget te beluisteren maar er is een nadeel. Je moet ze namelijk 1 voor 1 aanklikken om ze te beluisteren. Het zou mooier zijn om ze allemaal achter elkaar te beluisteren. Lifehackalert!

Toen ik die vraag op Twitter stelde kwam Fred Zelders al snel met de oplossing. Een combinatie van de RSS-feed van de Gabcast en iTunes zorgt er voor dat ik constant op de hoogte blijf van de laatste berichten en ik hoef er niets voor te doen!

Ik heb een korte screencast gemaakt hoe dit in zijn werk gaat. Het beeld is wat minder maar hopelijk geeft mijn uitleg voldoende input zodat je dit ook zelf kunt doen met gabcasts of andere audiostreams. Veel plezier!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author