Gastblog/Winnaar – Eventjes Evernote

Onderstaande is een gastblog van Raymond Snijders naar aanleiding van onze blogwedstrijd rondom Lifehacking met Evernote. Raymond is de winnaar van deze wedstrijd!

De reden dat ik ooit begonnen ben met dit blog was om mijn eigen buitenboordbrein daarmee te maken. Interessante dingetjes die ik tegenkwam, daar blogde ik over want het was niet alleen een hele goede manier om iets te doorgronden (niets dwingt je beter om je ergens in te verdiepen dan dat je er over gaat schrijven) maar ook om later nog eens terug te lezen hoe ik over iets dacht. Datzelfde gold ook voor de overzichtsartikeltjes, handleidingen en andere tips & tricks die ik eigenlijk tot de dag van vandaag nog schrijf. Ook al zou niemand het lezen, mijn blog is in ieder geval een naslagwerk voor mezelf.

Bloggen mag maar er zijn alternatieven

Hoewel ik het iedereen van harte kan aanraden om ook te gaan (vak)bloggen zijn er tegenwoordig meer manieren om een buitenboordbrein voor jezelf te creëren. Het is immers zo goed als ondoenlijk om alles te onthouden en bewaren, nietwaar? Ik heb al eerder over Evernote geschreven maar hoewel het een groot succes is qua aantallen (betalende) gebruikers maken maar weinig mensen gebruik van de mogelijkheden die het programma heeft.

Dat is herkenbaar want ik heb ook 2 jaar een gratis account gehad, zag wat ik kon doen met Evernote en heb me al die tijd voorgenomen om er ‘binnenkort even goed voor te gaan zitten’ om ook mijn hele administratie en archief plus alle foto’s, mail, werkdocumenten tot één briljant doorzoekbaar geheel te maken. Wat ik dus niet deed want dat is een gigantische klus waar ik nooit de tijd voor kon en wilde vrijmaken.

Pas toen ik wat kleinschaliger dacht en realistische, praktisch heel handige toepassingen voor ogen had werd Evernote de bijna onmisbare tool die het nu voor me is. Tweets, foto’s, werkdocumenten, ebooks … papierloos werken is ineens iets heel normaals geworden, al was het maar dat ik alle papieren inscan en in Evernote bewaar.

En jouw buitenboordbrein?
Ook de schrijvers van het gisteren uitgebrachte ebook Lifehacking met Evernote zijn helemaal overtuigd van de mogelijkheden van Evernote en geven je tientallen praktische tips van hoe je Evernote in je alledaagse leven kunt gebruiken om het makkelijker en eenvoudiger te maken. Evernote als ultiem notitieblok voor tekst-, stem- en fotonotities. Evernote als centrale bewaarplaats voor nieuws, mail, aantekeningen van werk of reizen, tekeningen. Als je papierloos kantoor. Evernote en scannen. Evernote en mailen. Evernote en officiële documenten. Evernote en lijstjes. Prachtige handige lijstjes :)

Je zult ongetwijfeld nooit al die voorbeelden zelf gaan toepassen maar het ebook slaagt er wel om die stap, die bij mij twee jaar duurde, van nadenken en afwachten wat je precies moet met Evernote over te slaan. Ik kwam in ieder geval zelf ook weer op nieuwe ideeën en daarmee doet Lifehacking met Evernote precies wat het moet doen: je lekker enthousiast maken voor een hele handige tool die heel veel voordelen biedt.

Dat het “ultieme handboek voor Evernote” ook nog als DRM-vrij ebook aangeboden wordt, in zowel ePub, Mobipocket en PDF formaat is dan alleen nog meer reden om het snel aan te schaffen. De prijs van 5,99 (minus de 15% korting die je krijgt met de code uit het Frankwatching artikel) hoeft geen belemmering te zijn denk ik en er komen ook nog nieuwe hoofdstukken binnenkort als updates en aanvullingen.

Die natuurlijk in mijn Evernote notitieboek bewaard worden zodat ik ze makkelijk terug kan vinden. Net als deze blogpost zelf.

 

Raymond, dank je voor de mooie woorden en de fraaie blogpost. Binnenkort verschijnt de eerste update van ons e-book!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Frank Meeuwsen
    Posted 12/12/2012 4:41 pm 0Likes

    Mark, dat klopt. Deze gastblog/recensie was naar aanleiding van de vorige versie

  • Marc Teutelink
    Posted 10/12/2012 2:06 pm 0Likes

    Volgens mij is de prijs nu E6.99 en geldt de coupon ook niet meer. Klopt dat?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]