Ge.tt deelt snel en eenvoudig bestanden

Naast sites als Megaupload en Rapidshare om bestanden te delen hebben we gelukkig ook fraaiere sites zoals Wetransfer. Sinds kort is er een nieuwe service actief met een twist, Ge.tt maakt het mogelijk om bestanden al te downloaden of te streamen terwijl je ze nog uploadt.

Ge.tt is niet alleen prettiger om naar te kijken in vergelijking met Megaupload en anderen, het werkt een stuk simpeler. Ga naar de site, kies en bestand en klik op uploaden. Je krijgt direct een short URL om te delen via sociale netwerken. Je bestand blijft dertig dagen beschikbaar. Je kunt dit verlengen door een gratis account te nemen, ik vermoed dat hier later wel een betaalmodel voor gaat komen. Want Ge.tt is op dit moment volledig gratis en advertentievrij.

Als je de pagina met bestanden bezoekt kun je de bestanden bekijken en downloaden. Maar hier zit dus de eerdergenoemde twist. Je kunt film- en audiobestanden al bekijken of beluisteren terwijl ze nog worden geupload. Uiteraard zit de bottleneck in de uploadsnelheid en zal er iets gebufferd worden, maar je kunt zo direct bestanden delen terwijl ze nog staan te uploaden op je eigen machine.

Ge.tt zou nog een desktop applicatie kunnen krijgen en premium-features voor snellere up- en downloadmogelijkheden of een langere tijd om bestanden aan te bieden. Zeker de moeite van het proberen waard!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Patrick Loonstra
    Posted 07/12/2010 11:10 pm 0Likes

    Ben je er ook al achter gekomen, wat het maximale te uploaden grote is? Ben het nog niet tegengekomen namelijk.

Comments are closed.