Gebakken rijst met ei in een mok

Wist je dat je gebakken rijst met ei in een mok kan maken? Perfect als snelle snack of kleine maaltijd als je geen tijd of zin hebt om uitgebreid te koken. Dit gerecht is binnen enkele minuten klaar. Lees ook: Laat stinkende was lekker ruiken.

Bereidingswijze

Pak een grote mok en vul deze met een kop rijst. Voeg groente toe aan het recept. Dek de boel af met plakfolie en prik daar een paar gaatjes in. Stop deze voor 1 minuut in de magnetron.

Mix ondertussen een ei, sojasaus en specerijen en roer deze door de mok. Dek deze weer af en stop deze 1,5 minuut in de magnetron. Laat vervolgens nog een minuut afkoelen en klaar is kees.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Erik-Jan
    Posted 24/08/2016 8:03 am 0Likes

    Lijkt mij een onvolledig artikel. Want dit gaat niet met elke soort rijst werken. Kooktijden per rijst kunnen verschillen.

    • Elly
      Posted 24/08/2016 8:59 am 0Likes

      Ik denk dat de rijst al gekookt moet zijn, dan werkt het wel. Anders ontbreekt het vocht dat de ongekookte rijst moet opnemen: 2x de hoeveelheid rijst.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: