Gebruik een infrarood thermometer om tocht te verhelpen

In de koude maanden van het jaar ontdek je meestal gebreken aan je huis waar je in de zomer eigenlijk geen last van had. Tocht is zo’n voorbeeld. Als het buiten pakweg 5 graden is, merk je door het temperatuurverschil met binnen al snel wanneer een raam of deur tocht. Gelukkig is er een eenvoudige manier om de oorzaak te vinden!

https://lifehacking.nl/thuis-tips/slimme-verlichting-ook-iets-jou/

Een infrarood thermometer kost je slechts een paar tientjes en is een makkelijke manier om te zien waar het in huis tocht. Deze pistoolvormige thermometers richt je op een oppervlak waarvan je de temperatuur wil meten. Op het schermpje van de infrarood thermometer zie je vervolgens de temperatuur. In het geval van onze tip richt de thermometer op bijvoorbeeld de kitranden langs je raam, en je vindt al snel de zwakke plekken die koude lucht doorlaten.

Altijd handig

IR Thermometer -50C tot 420CHeb je alle tochtgaten gedicht? Zo’n thermometer is ook handig in de keuken. Richt de infrarood thermometer op het water en je leest eenvoudig af of je water al bijna gaat koken. Voor vlees is het minder geschikt, omdat je alleen de temperatuur meet van het oppervlak waar je ‘m op richt. De binnenkant meet je er niet mee.

 

 

Wat vind je van deze hack?
2Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author