Gebruik Evernote voor recepten

Onze favoriete uitbreiding van je eigen hersens, Evernote, blijft steeds verbazen en verwonderen met nieuwe manieren om het programma te gebruiken. Terwijl ik wat rond zat te klikken in Friendfeed kwam ik in de Evernote Addicts groep terecht. Daar staan zo nu en dan hele slimme manieren om Evernote te gebruiken. Wat te denken van deze:

Starting to save cooking recipes in Evernote. List is small right now, but hope to grow it. Figure that eventually I can type what I have in the fridge, and get a list of recipes that I like.”

Prachtig toch in zijn simpelheid. Het brengt mij weer op het idee om mijn recepten uit de Allerhandes etc in te scannen en in Evernote te zetten. Dan een oude touchscreen ombouwen en in de keuken hangen en ik heb mijn eigen digitale receptenboek. Heerlijk!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Milo
  Posted 21/03/2009 12:59 pm 0Likes

  Recepten die de moeite waard zijn, zoals inderdaad op de site van Albert Heijn, of uit de kookrubriek van nrc.next, sla ik altijd op met Scrapbook (https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/427). Overbodige rommel, reclame e.d. haal je weg met DOM Eraser en omdat je alles netjes in mappen kunt opslaan heb ik een gerubriceerd overzicht van culinaire vondsten in de map SOEPEN, SALADES, PASTA etc.

 • Frank Meeuwsen
  Posted 28/02/2009 1:51 pm 0Likes

  @Gaston Uiteraard! Maar dan staan ze weer op een andere plek! Plus zo kan ik ook andere recepten lekker bij elkaar houden. Alles prima verder, snel eens bijpraten!

 • Gaston
  Posted 28/02/2009 10:58 am 0Likes

  Hee Frank,

  Je wist toch wel dat je op de website van Albert Heijn heel gemakkelijk de recepten uit de AllerHande kunt bewaren in je (zgnmd) Kookschrift? Zie http://www.ah.nl/allerhande/kookschrift/

  En trouwens, verder alles goed met je?

  Groet,
  Gaston

 • Jaap
  Posted 27/01/2009 10:25 am 0Likes

  Ik heb Evernote een tijdje voor recepten gebruikt maar ben weer terug bij mijn oude DevonThink. Ik blijf me ongemakkelijk voelen over de eigenschappen van Evernote: Geen mogelijkheid voor een scan naar searchable PDF en een Lock-In zodat je recepten er later niet meer uit te halen zijn. Tenzij Evernote van strategie verandert blijf ik graag nog wat op afstand.

 • Joost
  Posted 26/01/2009 10:58 pm 0Likes

  Als student in een studentenhuis, met een aparte keuken is dit ideaal. Recepten en benodigdheden in je evernote, en als je dan in de keuken staat alles bij elkaar rapen met de lijst op je mobiel!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]