Gebruik een lege pindakaaspot voor chocomelk

Een lege pindakaaspot is eigenlijk nooit echt helemaal leeg. Er is altijd nog een beetje pindakaas wat eigenlijk niet de moeite is om er uit te schrapen. In plaats van de pot weg te gooien kun je deze gebruiken om een smakelijke beker chocoladepindakaasmelk te maken. Lees ook: Lekkere manieren om oudbakken chips te gebruiken.

Verwarm eerst wat melk in de magnetron of in een pan (niet koken). Voeg wat chocolademelkpoeder en een klein beetje suiker in de lege pot pindakaas, en giet daarover de warme melk. Sluit deze weer met de deksel en schud het geheel goed. Het resultaat een overheerlijke pot met chocoladepindakaasmelk. Ohja, een lege pot Nutella leent zich hier natuurlijk ook uitstekend voor.

How to Make Peanut Butter Hot Chocolate from Food52 on Vimeo.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • RobB
    Posted 10/07/2016 2:36 am 0Likes

    Chocolademelkpoeder? Chocolademelkpoeder? Nog nooit van cacao gehoord zeker? Dat is iets van vroeger. Suiker en caocaopoeder door elkaar mengen, met een klein scheutje koud water doorroeren, hete melk erop en voilà, echte chocolademelk! Zonder moderne fratsen. Geen chocolademelkpoeder. En ook geen chocolademelklolly, die je ‘zo gezellig ouderwets, eigengemaakte chocolademelk’ in een beker oplost zoals in sommige drinkgelegenheden.

Comments are closed.