Gebruik lipbalsem voor een papiersnee

We hebben er allemaal wel eens eentje gehad: een papiersnee. Het lijkt vreemd dat zo’n klein wondje dat niet of nauwelijks bloedt toch zoveel pijn doet. De wond die een papiersnee veroorzaakt is veel gemener dan die eruit ziet.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/7-mythes-over-in-vorm-komen-en-blijven/

Als we op microscopisch niveau kijken, zien we dat de rand van papier niet glad is, maar eerder kartelig als een zaag. Hierdoor creëert een papiersnee dus een ‘rafelige’ wond waardoor veel zenuwen geraakt worden. Doordat je vaak je vingertoppen openhaalt aan papier, haal je het wondje ook telkens open als je iets doet met je handen. Alsof dat al niet erg genoeg was, bevat papier ook vaak chemicaliën als bleekmiddel, waardoor de wond nog meer gaat irriteren. Als klap op de vuurpijl is een papiersnee vaak niet diep genoeg om te bloeden, waardoor er geen bloed in de wond stolt en deze dus niet snel dichtgaat. Doordat er geen bloed in de wond stolt, blijven de zenuwuiteinden blootgesteld en gevoelig.

De remedie

Wij zouden geen Lifehacking heten als we geen oplossing zouden hebben voor een papiersneetje. De truc is om de wond dicht te maken met een helende zalf. Je kunt natuurlijk naar een drogisterij om een zalfje, maar lipbalsem werkt ook prima! Smeer de wond in met wat Labello of welk merk dan ook en de irritatie is al snel weg. Belangrijk: snij het topje van de balsem af voordat je hem gebruikt voor een wondje, anders is er kans op ontsteking door besmetting en heb je er nog langer last van.

Wat vind je van deze hack?
2Te gek2Leuk0Serieus?1Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]