Gebruik meerdere pagina’s op Netvibes om informatie te scheiden

Het is al enkele jaren mogelijk om meerdere tabs aan te maken op Netvibes, maar je was altijd beperkt tot één pagina. Hier is nu verandering in gekomen door het introduceren van, jawel, meerdere pagina’s!

Zo kun je nog verder onderscheid maken tussen bepaalde onderwerpen. Maak bijvoorbeeld verschillende pagina’s voor werk en privé en hierbinnen categorieën met tabs. Of maak voor elke organisatie waar je voor werkt een aparte pagina en gebruik tabs per onderwerp.

Vervolgens kun je er voor kiezen deze pagina’s te publiceren naar de buitenwereld, zodat andere mensen de informatie die jij binnenkrijgt ook in kunnen zien. Dit is vergelijkbaar met de functionaliteit die we recent besproken in het artikel over Bundles in Google Reader.

De mogelijkheid om tabs te kopiëren en verplaatsen maakt ruimte voor een paar handige trucs: als je een publieke pagina hebt en hier een nieuwe tab aan toe willen kun je deze eerst bouwen in een privé pagina en dan verplaatsen naar de publieke pagina als alles goed is.

De kopieën kun je gebruiken als sjabloon, omdat wijzigingen in de kopie geen effect hebben op het origineel. Als je een tab hebt met Twitter search feeds en Google Alerts feeds kun je deze bijvoorbeeld dupliceren naar een pagina over een ander onderwerp en hoef je alleen maar de keywords aan te passen.

De interface voor het beheren van pagina’s is erg simpel. Je maakt een nieuwe pagina aan door “Beheer mijn pagina’s” te selecteren onder pagina’s. Hier kun nieuwe pagina’s aanmaken en bestaande bewerken of verwijderen. Ook het bepalen van de volgorde kun je hier door de pagina’s in de juist volgorde te slepen.

Hoe gebruiken jullie de nieuwe “Multi-Page”-functionaliteit van Netvibes?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Martijn Engler
  Posted 31/05/2009 1:30 pm 0Likes

  Het is dan ook echt de vraag hoe je flow verloopt. Als je altijd alles in één keer leest zal het je inderdaad tegenzitten.
  Maar als je bijvoorbeeld schrijft voor drie blogs over verschillende onderwerpen kun je zo een pagina maken per onderwerp, zodat je niet afgeleid wordt.
  Het zal in ieder geval anders zijn voor iedereen en als één (privé) pagina voor jou het best werkt moet je dat natuurlijk gewoon doen! 😉

 • Mischa Coster
  Posted 30/05/2009 10:05 pm 0Likes

  Hmm weet nog niet of ik dit ga gebruiken. Ik ben trouw Netvibes gebruiker, heb 14 tabs met in totaal zo’n 70 feeds erop. Lekker compact, klikt makkelijk door. Een extra pagina openen doet weer inbreuk op de snelheid waarmee ik door de tabs heenklik. Althans, zo voelt het.

  Ga het denk ik wel uitproberen. maar vooralsnog dan inderdaad eerder een public pagina en private pagina, niet 2 private pagina’s….

Comments are closed.