Geef je camera wifi met een slimme SD-kaart

Moderne en vooral duurdere camera’s zijn tegenwoordig uitgerust met wifi. Gelukkig hoef je niet het nieuwste toestel te kopen om draadloos foto’s van je camera naar bijvoorbeeld je smartphone of laptop te sturen. Hier leggen we uit hoe een SD kaart met wifi werk en hoe je je camera wifi geeft.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/7-tips-voor-fotografie-met-je-smartphone/

Wifi

Sinds enkele jaren bestaan er SD kaarten met een eigen wifi-signaal en zelfs een eigen server. Hoewel dit vroeger heel langzaam was en maar zelden werkte, is het de laatste jaren een stuk sneller en vooral eenvoudiger geworden.

Op het moment van schrijven is de 8GB FlashAir de goedkoopste SD kaart met wifi. Er zijn ook kaartjes met meer geheugen, maar deze zijn al snel duurder. Als je een kaartje wil met meer geheugen, kom je al snel uit op het merk Eyefi.

Zo werkt het

Vaak moet je de app downloaden van de desbetreffende fabrikant om draadloos foto’s te sturen. Op het moment dat je de SD kaart in de camera doet, begint de kaart met het versturen van een wifi-signaal. Door op je telefoon naar de wifi-instellingen te gaan, kun je verbinding maken met het kaartje. Als je verbonden bent met de telefoon, kun je in de app een foto kiezen van het kaartje om deze naar je telefoon te downloaden.

i5hjjx1p3nrlfvzwpruv
Via de app kun je de foto’s downloaden.

Deze kaartjes zijn vooral handig als je bijvoorbeeld graag foto’s bewerkt met je telefoon. Doordat het kaartje in de camera wifi heeft, hoef je niet meer je laptop erbij te pakken om de foto’s van je kaart naar je telefoon te sturen.

Tell Us What You Think
2Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]