Geotagging makkelijk gemaakt

Het leukste van online foto’s delen is toch wel ook de extra functionaliteiten. Zoals het kunnen zien waar een foto is gemaakt via Google Maps. Maar geotagging is nogal eens een klus, zeker als je geen camera hebt die automatisch GPS coordinaten toevoegt. Daar is de Localize Bookmarklet van Sumaato Labs een mooie uitkomst voor. Door middel van een bookmarklet in je browser krijg je op drie plaatsen in je Flickr-pagina de Geo-tagging data te zien. Ton Zijlstra beschrijft het proces in 4 stappen op zijn weblog. Voor de fotografen onder ons een mooie aanvulling.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Anton
  Posted 09/04/2008 2:50 pm 0Likes

  Kijk ook eens op http://www.track-n-share.com. Als je op reis gaat en je beschikt over een GPS, is dit erg leuke software en nog gratis ook! Je kunt je GPS gegevens uitlezen of importeren en de foto’s die je hebt gemaakt worden automatisch op de juiste plek langs de route geplaatst. Je hoeft zelf geen moeite voor de doen! Je kunt vervolgens je route en je foto’s terugzien op satellietbeelden.
  De software biedt je verder nog de mogelijkheid om een verhaaltje toe te voegen en je route te uploaden naar de website.

 • Ton Zijlstra
  Posted 22/10/2007 12:43 pm 0Likes

  De Localize Bookmarklet is vooral geschikt als je een enkele foto wilt geotaggen. Als het om grotere groepen foto’s gaat werk ik het liefst met Trippermap die het in Google Earth mogelijk maakt foto’s te geotaggen in Flickr. (zie http://www.trippermap.com/tutorials/google_earth.php )
  Het zou natuurlijk het mooist zijn als Flickr zelf eens betere kaarten en satellietfoto’s zou gebruiken dan de beroerde Yahoo-collectie. En dat ze zouden regelen als je in de Organizr foto’s aan een locatie toevoegt ze ook meteen de geotags in de taglijst zetten.

 • Robbie Veldwijk
  Posted 21/10/2007 5:37 pm 0Likes

  Zeker mooi opzich, maar ik ben niet helemaal voor het geotagging… weet eigenlijk niet echt waarom.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]