Gesneden tomaten uit blik zijn niet altijd handig

Als je snel zelf pastasaus of chili con carne wilt maken, ben je misschien geneigd om een klein beetje vals te spelen door tomaten uit blik te gebruiken in plaats van verse tomaten. Daar is helemaal niets mis mee, maar let op dat het gebruik van ingeblikte gesneden tomaten de bereidingstijd vaak niet verkort, integendeel. Lees ook: Welke olie is het meest geschikt voor welke toepassing?

Gesneden tomaten uit blik lijken een snelle oplossing te zijn als je niet al te lang wilt staan kokkerellen. Je hoeft dan namelijk niet zelf tomaten te wassen en te snijden, en je zou denken dat kleine stukjes tomaat sneller zacht worden, zodat je gerecht lekker snel op tafel staat. Niet dus. Stukjes tomaat uit blik blijven vaak veel langer hard dan je zou verwachten.

Waar komt dit door?

Het is de bedoeling dat ingeblikte tomaten lang goed blijven en er ondertussen appetijtelijk uit blijven zien. Vaak wordt er dan ook calciumchloride aan ingeblikte groenten toegevoegd om te zorgen dat ze lekker stevig blijven. En dat is nadelig wanneer je snel een vrij gladde tomatensaus probeert te maken of wilt dat de stukjes lekker zacht worden.

Tomaten uit blik zijn dan ook beter geschikt voor gerechten die lekker lang moeten sudderen. Of inderdaad in de pastasaus en de chili con carne, mits je de tijd hebt om het lang op het fornuis te laten staan.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author