Get Together: de ándere agenda (iOS)

Zoveel mensen, zoveel agenda-Apps. Dat zou je althans denken wanneer zoekt naar een alternatief voor de standaard agenda op je smartphone. Er zijn er heel wat waarvan er dertien in een dozijn passen. De nieuwe iOS agenda-app Get Together hoort daar in elk geval niet bij. De makers kozen een radicaal andere benadering van de agenda. Lifehacking voelde Get Together eens aan de tand.

Er zijn eigenlijk maar weinig apps die net zo vlot en handig zijn in het invoeren van een afspraak als een papieren agenda. Get Together doet het anders dan anderen. Om te beginnen deelt de app je dag in in zes blokken van tweeëneenhalf uur (daar zit een filosofie achter die de makers toelichten op de website) en maken ze het invoeren een afspraak met iemand heel rap.

Invoeren gaat in drie snelle stappen, niet noodzakelijk in deze volgorde:

  • Kies een onderwerp (bijvoorbeeld “Bierdrinken met”)
  • Selecteer of typ contactpersonen (Jan, Kees en Piet)
  • Kies een tijdsslot in het heldere weekoverzicht van je agenda.

Klik op toevoegen en klaar! Werkt prima zowel op straat met je vrienden als bij de koffieautomaat met je collega’s.

 

Staan je vrienden of collega’s niet in je contactlijst, dan typ je hun naam gewoon als vrije tekst. Later heb je de mogelijkheid de details te bewerken, en van de afspraak bijvoorbeeld een uitnodiging te maken.

Het programma heeft nóg een paar handigheidjes: als je een contactpersoon kiest, wordt-ie standaard toegevoegd met alleen de voornaam. Maar staan er bijvoorbeeld twee Pauls in je adresboek, dan voegt-ie ook de achternaam in. Je toegevoegde contacten (steeds aangeduid met vrienden, of dat nou klopt of niet) krijgen een kleurtje – ook daar zit een gedachte achter.

De bediening van Get Together is intuïtief en vooral ook bijzonder mooi. Zo’n programma dat eigenlijk een design award verdient. Vooral de reactie op verschillende swipes is gewoon prachtig, of wat het scherm doet als je een afspraak invoert zonder een tijdsblok geselecteerd te hebben.

Je moet even aan de app wennen, zo waarschuwen ook de makers. Klopt, die blokken van 2,5 uur komen niet altijd overeen met hoe mijn dag in elkaar steekt. En in het overzicht kun je niet de details zien van een bestaande afspraak. Je ziet alleen dat er een afspraak is, maar niet wat-ie inhoudt. Ik schakel steeds heen en weer naar mijn dagelijkse agenda-app.

Daarnaast moet je er voor zorgen dat je je events (afspraken die de hele dag duren) aanmerkt als ‘Vrij’. Doe je dat niet, dan tonen ze in Get Together als volledig bezet. Ik moet dus mijn events ‘die-en-die vandaag bellen’ en en ‘vuilnis buitenzetten’ stuk voor stuk langs om als ‘vrij’ te markeren, anders kan ik Get Together niet gebruiken.

En als Get Together me een lijstje zou kunnen voorschotelen met afspraken die ik er mee gemaakt heb, maar die ik nog even in detail moet nakijken, was dat handig. Dat ondervang ik nu door elke afspraak te markeren in het onderwerp met ‘GTT’ – daar kan ik dan thuis weer op zoeken.

Synchroniseren is natuurlijk helemaal geen probleem, dat verloopt via Apple’s agendadiensten (of Google, als je dat zo hebt ingesteld). Let dan wel op dat je automatische synchronisatie van agenda’s aan hebt staan, of anders regelmatig je iOS Calendar opstart.

Persoonlijk vind ik Get Together een handige app voor erbij. Het is mijns inziens niet de ultieme agenda-app. Maar die bestaat ook niet.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]