Get Work Done Music: blijf gefocussed met de juiste beat

Muziek kan je helpen om gefocussed te blijven, juist harder te werken, of om te relaxen. Hoe weet je nu welke muziek in een bepaalde situatie het juiste effect op je heeft?

Voor ieder persoon werkt het anders, het is voornamelijk uitproberen. Je merkt snel genoeg of de muziek die je luistert je helpt met het bereiken van je doel. Zelf merk ik dat ik als ik gefocust wil werken, ik instrumentale muziek nodig heb met een regelmatige beat, terwijl ik van muziek met ritmewisselingen en een uitgesproken stem erg afgeleid raak. Voor wie dit herkent en van elektronische muziek houdt, is er Get Work Done Music. Dit is een site die is opgezet door de Amerikaanse (internet)ondernemer Ryan Ghods. De voordelen van de site zijn dat je zonder registratie met één klik de playlist start. Is de muziek je niet snel genoeg, dan klik je op ‘faster’. De tracks worden geladen vanaf Soundcloud.

Bevalt een track en wil je hem nog een keer luisteren? Klik dan op ‘that last one was sweet’ om hem opnieuw te luisteren. Vind je het maar niks? Klik dan op ‘gimme the next one cap’n’. Tracks worden geladen op basis van genre en BPM via de Souncloud-API.

Ghods, zelf een liefhebber van elektronische muziek tijdens het werken, kreeg het idee tijdens een vlucht. Sinds hij de site onlangs online heeft gezet, heeft het hem veel publiciteit en enthousiaste reacties opgeleverd. Hoe de site zich verder gaat ontwikkelen weet hij nog niet: “Ik weet nu nog niet welke kant het op gaat met de site. Misschien bouw ik nieuwe features in, favoriete tracks, de optie op genres te kiezen, etc, maar in ieder geval blijft het makkelijk te gebruiken, zonder account”.

 

Is dit niets voor jou? Neem dan eens een kijkje in het schema dat Sonos heeft gemaakt. Op basis van het soort werk dat je doet  geeft het schema advies over de genres die je kunt luisteren. Hoewel het advies om als vrachtwagenchauffeur naar punk te luisteren toch enigszins dubieus is en de categoriën qua werk erg beperkt zijn, is het een vermakelijk schema, waar je wellicht iets aan hebt:

 

Welke muziek luister jij tijdens het werken om productiever te zijn?

 

Via lifehacker.com en werken 2.0

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Niels Gouman
  Posted 31/08/2012 3:18 pm 0Likes

  Hm.. Nu alleen nog een combinatie van die infographic en die app.. in Spotify of iets dergelijks (dan werken mn media toetsen)

 • Frank Meeuwsen
  Posted 30/08/2012 7:28 am 0Likes

  De link is inmiddels aangepast.

 • Henriette Hamer
  Posted 29/08/2012 1:30 pm 0Likes

  Link naar “Get work done music” werkt niet.
  “https://lifehacking.nl/algemeen/get-work-done-music-blijf-gefocussed-met-de-juiste-beat/www.getworkdonemusic.com/” moet zijn “http://www.getworkdonemusic.com/”.
  En ook wel handig om te vermelden dat het in Internet Explorer niet zal werken.

 • René de Jong
  Posted 29/08/2012 10:29 am 0Likes

  Barok-muziek schijnt erg goed te wérken, volgens een artikel op internet. Om vergelijkbare redenen, het zit niet in de weg maar veroorzaakt een soort trance. Mits je een beetje aan klassieke muziek gewend bent natuurlijk, anders leidt dat weer af. Zie bijvoorbeeld dit artikel http://www.computable.nl/artikel/opinie/maatschappij/3058090/2429449/hogere-productiviteit-door-barokmuziek.html

 • erwin cavens
  Posted 29/08/2012 10:00 am 0Likes

  focussen, focuste, gefocust…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]