Gitarist Van Halen gebruikt voor elk optreden deze lifehack

Beroemdheden willen met egards ontvangen worden en verlangen daarom de meest exotische zaken van degenen die ze boeken. Deze eisen staan in een document dat de rider wordt genoemd. Een grote schaal met M&M’s, zonder één bruine M&M, was een bekend onderdeel van Van Halen’s rider. Op TLNT legt John Brubaker dat de bruine M&M’s meer zijn dan een ijdele sterrenwens. Het is een test of het wensenlijstje wel écht gelezen is. Dus wil je checken of je boodschap overkomt, neem dan iets vreemds op in de boodschap. Lees ook: De beste lifehacks voor je sociale vaardigheden.
Brubaker legt uit dat Van Halen met al zijn geluidsapparatuur en lichten een hele belasting is voor een podium. Vandaar dat er voor elk optreden een eisenpakket gestuurd werd, waaraan het podium moest voldoen. Maar al te vaak was er tijdsdruk of simpelweg geen aandacht voor veiligheid en moest Van Halen optreden met gevaar voor alle aanwezigen. Om er zeker van te zijn dat de lijst echt was doorgelezen, zette Van Halen er een nogal vreemde eis in. Was die ingewilligd, dan was de rest vast ook gelezen. Belde een boeker op dat hij niet aan de wens kon voldoen, dan was dat ook goed zolang de eisenlijst maar gelezen was.
1211081vanhalen9
Kortom, wil je zeker weten dat iemand je instructies leest, je wensen bekeken heeft, voorbereid naar een gesprek kom? Dan is het de kunst er een kleine, exotische, reactie-uitlokkende opdracht tussen te stoppen.

Nad

Het is als het verkeersbord dat Seth Godin prees met de boetemarge in plaats van een boete-bedrag. De marge zet tot denken aan. Waarom zou je de hoogste dan wel de laagste boete krijgen? Zoals ook schilders die op een pas geverfde muur het bordje “nad” hangen meer aandacht krijgen dan de schilders die “nat” ophangen.
Hoe kun  je deze hack gebruiken om je ervan te verzekeren dat jouw mail, agenda, bijlagen, enz. gelezen worden?
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]