Goed voorbereid naar een festival

Met de kater van Koninginnedag nog in het achterhoofd, staat het volgende feest alweer voor de deur: de bevrijdingsfestivals op 5 mei! Hier enkele tips over het voorbereiden van het feest en het voorkomen van een kater na afloop.

Wat neem je mee?

Een lange dag buiten, van de brandende middagzon tot en met de avondkou, vraagt om een goede voorbereiding. Zeker als je naar één van de grotere festivals in bijvoorbeeld Zwolle, Wageningen of Haarlem gaat.

Pak op zijn minst de volgende dingen in:

– extra kleding voor als het in de avond afkoelt. Oók als je niet van plan bent om lang te blijven, want je weet hoe dat gaat…

– genoeg cash, om lange rijen bij pinautomaten te ontwijken, of voor het geval de pinautomaten een storing hebben. En laat vooral overbodige inhoud van je portemonnee thuis!

– oordopjes om je gehoor te beschermen tegen te veel decibellen

– een flesje water. Niet op alle festivals mag dit mee, maar met het slim inpakken van je tas kan een fles nog wel eens aan de beveiliging ontgaan!

– een volledig opgeladen telefoon

– informatie op papier voor als de netwerken overbelast zijn

 

7 anti-kater tips

De beste anti-kater-tip? Niet drinken. Dit is niet voor iedereen weggelegd en bovendien is het maar eens per jaar 5 mei! 😉 Overigens kan ik uit ervaring vertellen dat je ook van alleen sinaasappelsap drinken een kater kunt krijgen… Maar goed, als je dan toch biertjes, wijntjes of wat dan ook wilt drinken, maar geen zin hebt in een kater de volgende dag, dan heb je misschien wat aan de volgende tips:

1. Leg een bodem

Hoe leger je maag, hoe sneller alcohol effect heeft. Leg voordat je gaat drinken een goede bodem met stevig voedsel, bijvoorbeeld een goed gevulde spaghetti. Met de koolhydraten die in pasta zitten, heb je genoeg energie om flink te feesten, wat natuurlijk de bedoeling is op een festival! En het is natuurlijk een goede reden om een keer lekker bourgondisch spaghetti als lunch te eten.

2. Zet alvast een literfles water naast je bed

Wedden dat je dorst hebt als je ‘s nachts, ‘s ochtends of ‘s middags wakker wordt? Dan ben je blij dat je in nuchtere toestand nog een fles water naast je bed hebt gezet.

3. Drink tussen je drankjes door water

Hoe lekker bier, oranjebitter, of wat je ook drinkt ook is, drink tussendoor zo nu en dan een glas water. Je ontnuchtert hier niet in één keer van, maar het is een goede manier om overeind te blijven en niet laveloos in de goot te belanden of de volgende dag tot in de avond boven de toiletpot te hangen.

4. Drink voordat je gaat slapen water

Die fles water die je naast je bed hebt gezet? Drink er vooral flink van. Je moet ongetwijfeld ‘s nachts wel een paar keer naar het toilet, maar voor het beperken van je kater moet je wat over hebben!

5. Hoofdpijn? Neem geen pijnstillers

Je lever en maag hebben het al moeilijk genoeg met het verwerken van alle alcohol. Paracetamol en ibuprofen helpen misschien even tegen de hoofdpijn, maar je maakt het je lever en maag alleen maar moeilijker om te herstellen. En met of zonder hoofdpijn, rot voel je je toch wel.

6. Ontbijt

Misschien heb je er helemáál geen zin in, maar door te ontbijten vul je je lijf weer met gezonde voedingsstoffen. Banaan heeft een helende werking op je geïrriteerde maag, dus een bananensmoothie of een vullende bananenpannekoek is een goed anti-katerontbijt! Voeg vooral ook honing toe: dit heeft dezelfde eigenschap.

7. Rust

Je lijf heeft heel hard rust nodig na de fysieke inspanningen van het feesten en de drank en ongetwijfeld ongezonde snacks. Rust uit en eet en drink gezond. Negeer de behoefte aan vet eten en suiker, loop een klein blokje om en ga vroeg naar bed.

 

Veel plezier op 5 mei! Welk festival ga jij bezoeken?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Jelle Derckx
  Posted 09/05/2013 1:12 am 0Likes

  Oh wat verheug ik me op de festivalletjes! 😀

 • Frank van der Wal
  Posted 04/05/2013 11:34 pm 0Likes

  Bonustip2 (vooral handig/nodig bij meerdaagse festivals): Doe een ouderwets horloge om, om te weten hoe laat het is; dat bespaart de batterij van je telefoon.

 • Martin Voorzanger
  Posted 03/05/2013 10:04 am 0Likes

  Bonus Lifehacking tip.. zorg dat je niet zelf hoeft te rijden… rijdt mee met anderen. Daar zijn handige apps voor.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]