Goede gewoonten inpassen met 30 Days Challenge en Habitualist

Hoe is het met je goede voornemens nu we alweer drieënhalve maand in 2012 zitten? Hou je je eraan, of kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? My 30 Days Challenge en Habitualist kunnen je misschien de goede weg op helpen.

My 30 days challenge  is geïnspireerd door Matt Cutts  die op zijn beurt weer is geïnspireerd door Morgan Spurlock:

My 30 Days Challenge
My 30 Days Challenge is een website waarop je een ’30 days challenge’ kunt invoeren, om deze daar vervolgens bij te houden, privé of openbaar. Wanneer je enthousiast wordt en een tweede challenge wilt toevoegen, krijg je het bericht dat je er maar één tegelijk kunt doen. En maar goed ook, anders wordt het al gauw een To Do lijstje.
Om inspiratie op te doen, kan je bij ‘all chalenges’ kijken naar de uitdagingen die anderen aangaan. Dit varieert van iedere dag schrijven op 750words.com (bekijk uitdaging)
niet meer snoozen (bekijk uitdaging) en
fietsen als een malle (bekijk uitdaging)
Je kunt deze doelen steunen door op ‘+1 support’ te klikken.

Habitualist
Wil je niet iets 30 dagen lang doen, maar minder vaak gedurende een langere periode? Of vaker gedurende een korte periode? Overweeg dan habitualist.com. De site is nog in ‘private beta’, maar een uitnodiging voor gebruik heb je binnen een paar dagen in je mailbox.
Op Habitualist kan je een gewoonte invoeren die je aan jezelf wilt aanleren. Hoe vaak je die gewoonte per dag, uur, week, maand, jaar etc wilt uitvoeren, is aan jou. (Lees op hun blog waarom wekelijks op hun site niet hetzelfde is als eens in de zeven dagen.)
Voer ze in, en Habitualist geeft geeft aan welk doel wanneer prioriteit heeft. Op je dashboard zie je per dag wat je zou moeten doen. En dat kan je dan weer aan je ToDo lijst toevoegen. In habitualist kan je natuurlijk ook je 30 day challenge invoeren.

Een screenshot om een idee te krijgen van de site:

Je moet het net willen: nóg een site om iets bij te houden, maar wie weet is een van deze twee net die ene site die je nodig hebt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Janine Sterenborg
  Posted 21/04/2012 4:50 pm 0Likes

  Goede tips! Houden jullie het ook bij als je (regelmatig) van huis bent?

 • Bas Bakker
  Posted 20/04/2012 7:58 pm 0Likes

  Niels, hoe gaat het jouw af na 15 dagen kruisjes zetten? Vanuit my30dc.com heb ik met een aantal deelnemers getest met een soort fysieke kalendervorm en het doorkruisen van dagen. Dit werkte de eerste twee weken erg goed, maar daarna vergat men het. Wat overigens geen effect had op de uitdaging zelf. Overigens zie ik dit online ook gebeuren. Hoe pak jij dat aan?

 • Niels Gouman
  Posted 20/04/2012 12:06 pm 0Likes

  Ik doe iets soortgelijks.

  Heb een lijstje met gewoontes die ik wil leren of proberen. Gewoon een simpel .txt dingetje
  En heb op mijn whiteboard raster getekend van 7 bij 5.

  Een gewoonte leren schijnt zo’n 29 of 30 dagen te duren, maar dat is niet handig in te delen vond ik. 30 dagen kan je opzich opvatten als een maand, maar persoonlijk vind ik maanden niet zo overzichtelijk. Weken zijn wel fijn, weken kan ik overzien, vandaar dat ik gekozen heb voor 5 weken (35 dagen) challenges.

  Ik kies nu dingen uit mijn lijstje. Schrijf dat boven het raster op mijn whiteboard. En doe dat ding ELKE DAG. Als ik het gedaan heb mag ik een kruisje zetten in het raster.
  De eerste 3 dagen doe je dit puur op wilskracht, daarna krijg je er ook nog bij dat je de ketting van kruisjes niet wilt verbreken 🙂

 • Erik Burger
  Posted 20/04/2012 11:19 am 0Likes

  Super handig dat Habitualist maar ik denk dat ik toch het ouderwetste pen-en-papier systeem prefereer. O.a. omdat in mijn ervaring het psychologische effect van je doelen opschrijven op papier een stuk groter is dan hetzelfde via je toetsenbord. En een A4-tje plakt wat makkelijker op de koelkastdeur 🙂

  Voor een makkelijk template zie http://thecompoundeffect.com/downloads/Weekly%20Rhythm%20Register.pdf

  Onafhankelijk van het medium dat je gebruikt is het opschrijven en bijhouden van de gewoontes die je wilt aan/afleren en/of veranderen gewoon een ontzettend goede gewoonte. En het werkt echt!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]