Goedkoop aan je vliegvakantie beginnen

Vakantie vieren is fantastisch, het is alleen jammer dat het altijd zo veel geld kost. Daar is natuurlijk niet altijd iets aan te doen, maar er zijn wel bepaalde stappen die je kunt zetten om ervoor te zorgen dat je je vakantie in elk geval goedkoper begint.

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze weleens, maar in sommige gevallen ook het halve geld! Als je bepaalde zaken van je reis goed plant, kun je jezelf een hoop geld besparen. Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

Flexibel boeken

Een goede voorbereiding begint natuurlijk al bij het boeken. In het geval van vliegen kun je soms wel honderden euro’s besparen als je op tijd zoekt naar je tickets. Op Skyscanner.nl kun je namelijk aangeven wanneer je ongeveer op vakantie wilt. De site geeft vervolgens aan op welke dagen een ticket een bepaalde prijs heeft, en het kan dus rustig zo zijn dat vliegen op donderdag 200 euro goedkoper is dan vliegen op vrijdag. Maar daar stopt het niet. Boek niet meteen, maar stel een prijsalarm in. Dan ontvang je elke dag een mailtje met de dagprijs van je tickets. Ook dat kan honderden euro’s schelen, maar de truc is dat je op het juiste moment boekt, want de tickets kunnen ook duurder worden (en daarna weer goedkoper, maar dat weet je dus nooit zeker).

Handbagage in je bagage

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen rekenen extra kosten voor bagage, en dus ook voor handbagage. We snappen dat je die extra koffer meeneemt, want vaak kom je met meer terug dan je meenam. Als het past is het daarom een goed idee om je (goed gevulde) handbagage ín je koffer in te pakken. Je kunt daarbij natuurlijk alle trucs toepassen, zoals het oprollen van kleding of het gebruik van vacuümzakken om zo veel mogelijk ruimte te besparen. Je bespaart je dan niet alleen de kosten van een ruimbagage, maar hebt er ook geen omkijken naar tijdens je vlucht. En een persoonlijk item is meestal alsnog toegestaan (maar niet altijd, dus controleer dat goed). Die rugtas met snacks kun je dus gewoon meenemen.

Parkeren

Het is fijn als iemand je even naar Schiphol kan brengen, maar die luxe heeft niet iedereen. Parkeren kan dan behoorlijk in de papieren lopen. Gelukkig is er ook een manier om daar geld bij te besparen. Op Schiphol parkeren kan op verschillende plekken, en de tarieven lopen nogal uiteen. Op die zie je een mooi overzicht van wat de meest gunstige plek is om te parkeren. Zo bespaar je jezelf direct een hoop geld, nog vóór de vakantie begonnen is!

Wisselkoers

We weten natuurlijk niet hoeveel geld je uitgeeft op vakantie, maar hoe meer het is, hoe meer baat je hebt bij een gunstige wisselkoers. Dus als je nu al weet dat je over een aantal maanden op vakantie gaat, is het goed om de wisselkoers van de plaatselijke valuta in de gaten te houden als het niet binnen Europa is. Bekijk de geschiedenis van de koers en je weet precies of de koers nu gunstig is of juist niet. Op het gunstigste moment kopen kan je veel geld schelen. Ga je binnenkort al? Zorg dan dat je pint in het land van bestemming; dat is vaak veel goedkoper dan in Nederland buitenlands geld regelen. Pin dan wel in één keer een groot bedrag, omdat buitenlandse banken vaak een bedrag per transactie rekenen. Voor Europa geldt: pin het alvast in Nederland, dan betaal je die buitenlandse kosten helemaal niet!

Tell Us What You Think
3Te gek9Leuk0Serieus?5Meh...8Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]