Goedkoop nieuwe software aanschaffen

SufspotIn het onderwijs is het een bekend feit (vaak ook onder studenten), maar daarbuiten weten weinig mensen ervan: Als student kan je via de instantie waar je studeert voor zeer aantrekkelijke tarieven volledige softwarepakketten aanschaffen. We hebben het hier dan ook niet over shareware-achtige programmaatjes, maar over ‘volwassen’ pakketten zoals MS Office (Win & Mac), Adobe Creative Suite, SPSS etc.

Wat is hier nu de lifehack? Dat zal ik uitleggen. Maar als eerste even de verwachtingen juist zetten: Deze lifehack is enkel bedoeld voor studenten, scholieren en ouders van schoolgaande kinderen.

Die software wordt onder anderen beschikbaar gesteld via een instantie die SurfSpot heet. Daar kan je je registreren als student en de software bestellen. Laatst was ik op de site aan het kijken en tot mijn aangename verrassing geldt dit aanbod voor al het onderwijs! En nu komt de tip: ook voor ‘ouders van’ schoolgaande kinderen!

Zo kon ik op naam van mijn 5-jarige zoon volledig legaal een Adobe Creative Suite met fikse korting bestellen. Even registreren via de www.surfspot.nl en bestellen maar! Geen oneigenlijk gebruik of zo, dit was de opzet van het systeem!

Een screenshot uit het aanbod:

Surfspot_menu Veel softwareplezier!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

30 Comments

 • Yvonne
  Posted 23/03/2011 6:53 pm 0Likes

  Ik moet zeggen dat ze bij Doesum de studentboxes goed en snel leveren, vind die Surfspot vaak beperkt en ze hebben vaak ook allerlei speciale voorwaarden. Zelf wil ik graag men zaakjes op orde hebben… ik weet niet of dat voor meer studenten geldt, maar ik wil graag met adobe photoshop betaalde opdrachten gaann doen, dat wil je niet met illegale of studentnesoftware doen!! bij doesum wisten ze precies wat ik bedoelde en uiteindelijk ga ik daar ook training doen

 • kiywlbgjvl
  Posted 19/05/2010 11:34 am 0Likes

  http://moklareti.ru/ eekgapqme http://vinzertiz.ru/ mnxmhsuaoxkn

 • udomratzxv
  Posted 07/05/2010 2:40 pm 0Likes

  http://www.magicofmonaco.com/vzordg/3845.php zfzratqypc http://www.magicofmonaco.com/vzordg/9155.php bakiqidttqf http://www.magicofmonaco.com/vzordg/9821.php fbpkcvfpj http://www.magicofmonaco.com/vzordg/8529.php dzbuboooiq http://www.magicofmonaco.com/vzordg/2834.php ynkrjsfjpbe http://www.magicofmonaco.com/vzordg/1075.php lmwvxihi http://www.magicofmonaco.com/vzordg/7655.php nnfzdjkafrfu http://www.magicofmonaco.com/vzordg/6914.php spruumwhsgq http://www.magicofmonaco.com/vzordg/5431.php qqlqfwdf http://www.magicofmonaco.com/vzordg/6790.php ndstwuphg http://www.magicofmonaco.com/vzordg/7845.php woxxbddbym http://www.magicofmonaco.com/vzordg/7332.php ocjwvfatcul http://www.magicofmonaco.com/vzordg/6309.php qqlbbdoecrb http://www.magicofmonaco.com/vzordg/1073.php updgzkhh http://www.magicofmonaco.com/vzordg/4580.php pordksoe http://www.magicofmonaco.com/vzordg/1118.php iwmlwpgkrmw http://www.magicofmonaco.com/vzordg/484.php mtyqqruljs http://www.magicofmonaco.com/vzordg/9533.php tqyvfkpt http://www.magicofmonaco.com/vzordg/8642.php aypykxfugch http://www.magicofmonaco.com/vzordg/8791.php fboagick http://www.magicofmonaco.com/vzordg/1714.php vocgzboawhx http://www.magicofmonaco.com/vzordg/9480.php xnkhwultz http://www.magicofmonaco.com/vzordg/4776.php rezttiqbv http://www.magicofmonaco.com/vzordg/1061.php ofdioepngr http://www.magicofmonaco.com/vzordg/5089.php hsbhntspmax http://www.magicofmonaco.com/vzordg/7096.php tiqquinkio http://www.magicofmonaco.com/vzordg/3874.php munwdulajtur http://www.magicofmonaco.com/vzordg/9647.php oozjxjsk http://www.magicofmonaco.com/vzordg/5902.php qifkootnqmnu http://www.magicofmonaco.com/vzordg/3813.php vzcdmivp

 • fbjspmftck
  Posted 06/05/2010 7:42 am 0Likes

  vgnanqleqvoypzu http://jquxfflwjtriumj.com [url=http://gaoppjkhrsvjvww.com]fnessjmyiuvyflu[/url]

 • Mischa Coster
  Posted 31/12/2008 3:02 pm 0Likes

  @Jan: van de surspot site: SURFSPOT.NL is dé ICT-webwinkel waar studenten en medewerkers van universiteiten en hogescholen, medewerkers van basisscholen en (ouders van) basisschoolleerlingen officiele software en andere ICT-producten tegen zeer lage prijzen kunnen aanschaffen.

  Daar staat toch ‘ouders van’ tussen??? Of interpreteer ik dit nu helemaal verkeerd? In dat geval mogen ze daar wel iets aan doen omdat met mij nog duizenden andere ouders dit volgens mij ‘misinterpreteren’ als dat het geval is.

 • jan
  Posted 31/12/2008 2:50 pm 0Likes

  @Mischa, als je het hebt over -legaal- privegebruik dan zit je er toch echt naast. Aangezien jijzelf geen student bent en vast ook de lagere school niet meer volgt is jouw gebruik illegaal.

  @mac-ers, surfspot promoot de mac via een link naar de studentenshop van apple met een soms hogere korting. Dus veel meer aanbod in hard-en software i.v.m. de M$-slaven

 • GJ
  Posted 11/12/2008 11:07 pm 0Likes

  @ronnie: OpenOffice mist niks tov office, je hebt de functies gewoon nog niet gevonden. Sterker nog, het heeft meer mogelijkheden. De standaard knoppenbalken zijn wel wat karig, dat klopt maar die kun je eenvoudig aanpassen.

 • GJ
  Posted 11/12/2008 11:04 pm 0Likes

  Goedkoop? OpenSource, da’s goedkoop. OpenOffice bv. Perfect pakket, kost niks.
  Ik haal veel op Sourceforge.net.

 • Matt
  Posted 02/12/2008 10:10 am 0Likes

  Overigens misschien ook interessant;
  Surfspot werkt samen met http://thuis.ecopc.nl
  Daar kun je (eenmaal bij Surfspot geregistreerd) zeer aantrekkelijk 2de hands hardware (desktops, notebooks etc) kopen MET garantie en bijvoorbeeld een legale Windows XP!

 • Hys
  Posted 27/11/2008 10:10 am 0Likes

  Super deze paketten voor zulke prijzen. Alleen jammer dat je ze dus niet commercieel mag gebruiken. Volgens mij zijn er weinig mensen die CS3 (of4) puur voor de hobby gebruiken.

  Ik heb overigens mijn nieuwe PC voor 90% met gratis software ingericht en voor de ‘normale’ dingen werkt dit uitstekend.

 • Ronny
  Posted 26/11/2008 6:01 pm 0Likes

  Prima manier om goedkoop software te verkrijgen. Heb al verschillende licenties via SurfSpot gekocht, zonder probleem. Als bioinformaticus werk ik voornamelijk onder Linux en heb als gevolg hiervan ook de nodige ervaring met OpenOffice, maar tot dusver blijft dit pakket toch ver achter bij de 20 euro kostende Office 2007 wat mij betreft. Verschillende relevantie functies ontbreken gewoonweg…

 • DonCorleo
  Posted 25/11/2008 10:21 pm 0Likes

  @Piet: Zoals Peter de Haas al zei: Voor Voortgezet onderwijs is er Slim.nl. Werkt precies hetzelfde als de andere genoemde instanties. Is een geweldige mogelijkheid om voor heel weinig, legale software te draaien. Bijvoorbeeld Office 2007 voor ca. € 20,00.

  En voor de linux knuffelaars: Ieder keer hetzelfde gezwets is niet leuk meer. Jullie hebben gelijk, dat zeker, alleen het werkt zo niet. De grote softwaremakers doen het marketing technisch heel erg goed, mede door successen in het verleden.

 • Kees
  Posted 25/11/2008 3:50 pm 0Likes

  Wat een stammenstrijd met een hoop principieel geweld! Surfspot is toch gewoon prima voor iedereen die legaal aan die pakketten wil komen? Als je liever Open Source gebruikt, dan kun je dat toch gewoon doen? Iemand die wegloopt met MS Office, kan dat toch ook doen als ie dat wilt, zonder daar een groot bedrag voor te betalen. Iedereen blij toch? of ben ik teveel een Rekkelijk tussen al de Preciezen?

 • Manja
  Posted 25/11/2008 12:11 pm 0Likes

  @ Rick,

  Ik weet niet waar jij jouw ervaringen met open source software hebt opgedaan? Ik draai – op mijn thuis-pc – nu al ongeveer een jaar niets anders (de bekende namen als firefox, thunderbird, openoffice, keepass maar ook onbekendere programma’s als todolist, bookdb, tugzip, sphpblog), en ik heb geen klagen over kinderziektes of ondersteuning.

  Met MS Office kom ik meer compatibiliteitsproblemen tegen dan met Open Office, en als ik van de ‘officiele’ leveranciers hulp nodig heb duurt dat eeuwig (als het al lukt), en moet ik er vaak nog kosten voor maken ook.

  Geef mij maar freeware! Tip voor wie nog op zoek is naar handige freeware: http://www.freewaremission.com/2008/08/51-essential-programs-for-a-freeware-only-PC/

 • Rick Corstens
  Posted 25/11/2008 1:00 am 0Likes

  Toch grappig dat bepaalde personen hier de interessante tip voor te besparen en toch niet illegaal bezig zijn (dat willen jullie Linux gebruikers toch ook? “legaal en gratis”) het in verband krijgen met een totaal andere richting software programma’s.

  Als scholen, instellinen, universiteiten eenvoudig en inderdaad met subsidie goede, met support ondersteunde programma’s krijgen waar ze weinig werk of (bij)scholing voor nodig hebben zullen ze inderdaad niet snel op een open source versie met vaak kinderziektes, compatibiliteitsproblemen en een hele andere gebruikersmanier vereist overgaan.
  Tevens vragen deze bedrijven inderdaad woekerbedrijven, ze proberen tegemoet te komen met niet alleen korting, vaak op uni’s/hogescholen sponsoren ze vaak meer dingen, zorgen voor veel werk (goed voor de economie) en je kan erop terugvallen mocht er een bug of probleem zijn. Probeer dat maar s bij linux als grote hogeschool bijvoorbeeld dat tegenwoordig niet zonder zijn computers en netwerken kan.

  Begrijp het niet verkeerd: ik ben voorstander van nieuwe dingen (ik bezit een internationale pc shop en bieden daar tegenwoordig ook Linux standaard aan -omdat er vraag is, onder de pc fanaten weliswaar-) , alternatieve, zeker als het niks kost, maar je moet ook aan het gemak, snelheid, garantie, support, economie en meer denken. Wees niet zo kortzichtig allemaal!

  MVG
  Rick Corstens
  (Nouviante BE/NL)

 • Carl
  Posted 25/11/2008 12:31 am 0Likes

  Ja hoor: kindjes / studentjes (wot’s the difference??) laten opgroeien met proprietary software.. Beetje brainwashen om ze wijs te maken dat Word veel beter is dan Open Office en hup, weer een generatie verslingerd aan onnodige, dure, software.

  Bad lifehacking, bad, bad

 • Martijn
  Posted 24/11/2008 6:02 pm 0Likes

  Jezus! Ik heb de master collection van adobe nodig! € 564,75 voor een gelimiteerde studenten versie! Dat kun je toch nooit van je studiefinanciering betalen? Sorry hoor maar ze moeten er maar een beetje respect voor hebben dat studenten dergelijke dure pakketten gratis downloaden. Het is immers toch niet voor commercieel gebruik.

  Er staat ook geen Mac OSX Leopard bij de besturingssystemen, dat wou ik dan nog wel legaal updaten met studenten-korting. Wat een achterlijk laag aanbod en nog te hoge prijzen.

 • Frits
  Posted 24/11/2008 5:58 pm 0Likes

  Zoals Karel al zei,neem Ubuntu of een andere Linux versie.
  Dan heb je alles voor niks,En met alles is ook alles bedoeld.

 • Piet
  Posted 24/11/2008 5:29 pm 0Likes

  Rara politiepet…

  Corrigeer me als ik het fout heb, maar volgens mij is dit alleen toegankelijk als je Hogeschool of Universiteit doet, of op het Basisonderwijs zit (of een van je kids natuurlijk).

  Dus dit is niet toegankelijk als je in het Voortgezet Onderwijs zit, of LBO of MBO doet.

  Kan iemand mij uitleggen wat hiervan de logica is?

 • katrijn
  Posted 24/11/2008 4:07 pm 0Likes

  Inderdaad dit is de studentbox voor studenten. Wel even vermelden dat serienummer moeten worden opgevraagd worden via Adobe customer service en daar wordt gekeken of u wel degelijk student bent.

  Studentbox is om de studenten te ondersteunen legale software te gebruiken. Deze is niet voor commercieel gebruik geschikt. Bij controle door de BSA bij commerciële activiteiten telt de student box niet.

 • Karel
  Posted 24/11/2008 3:48 pm 0Likes

  Surfspot is een non-profitorganisatie die gesubsidieerd wordt en zich nu voor het marketing-karretje van Microsoft laat spannen. Dus indirect worden met belastinggeld worden van een veroordeelde monopolist aan de man gebracht, in de hoop dat mensen er zo aan gewend raken dat je er niet meer van af wilt. Heel fout. Neem Ubuntu (www.ubuntu.com) , heb je die hele hap niet nodig, krijg je alle software er gratis bij en het is nog VRIJ ook, dus je wordt echt eigenaar en niet alleen licentiehouder.

  Zie ook: http://www.kletskous.com/2008/10/03/surfspot-en-microsoft-starten-samen-de-microsoft-battle/

 • Mischa Coster
  Posted 24/11/2008 12:51 pm 0Likes

  @Roland: Ik gebruik de software niet commercieel, vind Photoshop een leuk en erg goed programma als je het met de concurrentie vergelijkt en DreamWeaver ook. Ik ben zelf organisatieadviseur en heb niets te zoeken met Photoshop etc voor mijn werk. Maar voor prive vind ik het erg leuk om ermee bezig te zijn.

  En inderdaad, voor prive aangelegenheden zal ik NOOIT een professional inhuren omdat die te duur zijn. Zakelijk is een heel ander verhaal, ieder zijn stiel, en ik huur dan ook graag mensen in die specialist zijn, grafisch ontwerpers en interaction designers etc. Heb dit ook al veelvuldig gedaan.

  Kortom, ik snap je reactie niet helemaal, klinkt nogal verbitterd… Jij vind dat iedereen die prive *LEGAAL* met Photoshop wil werken dan maar een grafisch ontwerper moet inhuren??? Of zich in het *ILLEGALE* circuit moet gaan begeven???

 • Roland
  Posted 24/11/2008 12:41 pm 0Likes

  “Zo kon ik op naam van mijn 5-jarige zoon volledig legaal een Adobe Creative Suite met fikse korting bestellen.”

  En dan fijn doen alsof je er goed mee om weet te gaan, en professionals (die dus WEL honderden Euros per jaar investeren aan software en bijscholing) te duur vinden, niets meer dan droog brood toewensen maar wel om advies en hulp vragen.
  Doe dan als alle anderen en download de software via een Torrent site.

 • Lani
  Posted 24/11/2008 9:33 am 0Likes

  De originele software wordt legaal door Slim.nl gecopieerd op DVD, CD of eventueel per e-mail verstuurd. De tijd dat je deze kunt gebruiken is vooraf vastgesteld. Het is dus een soort huur van de software. Dat heeft consequenties bij helpdesks van de diverse softwarefabrikanten i.v.m. bijvoorbeeld installatieproblemen of niet correct werkende programma’s.

 • Peter de Haas
  Posted 22/11/2008 2:48 pm 0Likes

  Mischa,

  Slim.nl is ook een instelling die soortgelijke kortingen geeft voor leerlingen / ouders van basis en middelbaar onderwijs …

 • Wosko Jagora
  Posted 22/11/2008 10:56 am 0Likes

  Het is nu een veel betere lifehack dan toen hij op 7 april op deze site stond 😉 Zijn de lifehacks op of hoort zoeken in het archief niet bij het voorwerk voor een artikel?

 • Taco Jan Osinga
  Posted 21/11/2008 7:18 pm 0Likes

  Dit is inderdaad erg prettig. Let wel: het is niet bedoeld voor commercieel gebruik.

 • Saskia
  Posted 21/11/2008 6:26 pm 0Likes

  Ook voor medewerkers van enkele universitair medische centra zijn deze kortingen van toepassing. Dus allemaal de gezondheidszorg in!!!

 • Erwin
  Posted 21/11/2008 5:27 pm 0Likes

  Deze hack is ook toepasbaar voor medewerkers van een onderwijsinstelling, dus wordt allemaal leerkracht 😉 Het onderwijs heeft heel veel nieuwe docenten nodig. (Ik werk in het onderwijs)

 • Kees
  Posted 21/11/2008 4:59 pm 0Likes

  Ja, dat is super. De scholen voor PO hebben contracten met APSIT Diensten (de instelling die SurfSpot organiseert) en kunnen daardoor goedkoop licenties aanbieden van grote partijen zoals Microsoft, Adobe, McAfee, Symantec en nog veel meer. Als je als leerkracht verbonden bent aan een school met contracten met APS IT diensten is de korting voor CS3 Adobe zelfs 98%. Dus: als je nog geen kinderen hebt: snel kinderen maken, heb je ze wel, ga naar Surfspot en meld je aan of ga snel een baan in het PO nemen. Al was het alleen maar voor de Spotgoedkope legale software!

Comments are closed.