Goedkope vliegtickets vergelijken met Google Flights

Prijzen van vluchten kunnen per dag en zelfs per uur verschillen. Het kan dan ook een flinke zoektocht zijn als je op zoek gaat naar goedkope vluchten. Gelukkig is er een simpele tool van Google die de zoektocht naar goedkope tickets een stuk eenvoudiger maakt. Hiermee kun je verschillende prijzen van vliegtickets vergelijken en zelf afwegen wat de beste koop is. Zo betaal je nooit te veel!

https://lifehacking.nl/onderweg/de-beste-reistips-hotels-en-overnachting/

Wanneer je geen gebruik maakt van een reisbureau, heb je volledig zelf in de hand hoeveel je uitgeeft aan je reis en verblijf. Zo kun je zelf op zoek gaan naar goedkope hotels en kun je zelf op zoek gaan naar goedkope vliegtickets. De makkelijkste manier om dat te doen is met behulp van Google Flights.

Goedkope vliegtickets met Google Flightsgoedkope vliegtickets

Google Flights is zowel een website als een tool voor in de zoekmachine. Deze tool verschijnt als je bijvoorbeeld ‘Amsterdam naar Parijs vliegen’ als zoekopdracht invult. Voor deze tool is echter ook een aparte en enorm handige pagina gemaakt, die je vindt door op de link in de tool te klikken of door simpelweg te navigeren naar google.nl/flights. Er is ook een app beschikbaar in de Google Play Store, maar deze is Engelstalig en werkt niet zo fijn als de tool op internet. Je kunt Google Flights op twee manieren gebruiken:

  • Je kiest een bestemming en gaat op zoek naar zo goedkoop mogelijke vliegtickets. Datum maakt niet veel uit.
  • Je wil oriënteren hoe duur vliegtickets naar verschillende bestemmingen zijn in een bepaalde reisperiode.

Bestemming staat vast

Stel, je wil ergens in september een paar dagen naar Barcelona. Maar welke op welke dagen van september zijn vliegtickets goedkoop? Je vult dan simpelweg Barcelona als bestemming in, geef je eventueel aan hoeveel passagiers en in welke klasse je wilt reizen en drukt op het eerste kalender-icoontje. Hier geef je de dag van vetrek aan, waarbij je gelijk bij elke dag van de maand een cijfer ziet staan.

Wanneer je een enkele reis boekt, geven de cijfers gewoon de laagste prijs aan voor een ticket naar je bestemming op die dag. Bij een retourvlucht werkt het iets anders; dan geeft het getal namelijk de laagste prijs aan die een retourvlucht kan gaan kosten. Of je vliegtickets ook daadwerkelijk zo goedkoop worden, hangt af van welke dag je kiest voor de terugreis.

Bij het selecteren van 12 september gaf Flights bijvoorbeeld aan dat mijn retourtje Barcelona me 75 euro zou kosten. Bij het selecteren van die datum als dag van vertrek, zag ik gelijk dat ik de datums die ik terug moest vliegen als ik die lage prijs wilde halen. De vlucht terug naar Nederland was op andere datums dus iets duurder.

Datum staat vast

Flights is ook handig als je niet weet waar je heen wil, maar wel wanneer je vakantie gaat houden. We kiezen weer 12 tot 19 september, maar dit keer laten we het vakje voor de bestemming leeg. Druk op Zoeken en je zal zien dat Google Maps in beeld verschijnt, maar dan met de goedkoopste vliegtickets voor verschillende bestemmingen in de gekozen reisperiode.

goedkope vliegtickets Google Flights 4

Bij het selecteren van een bestemming, kun je ook nog vliegtickets vergelijken van verschillende vliegtuigmaatschappijen. Nu hoef je alleen maar te bepalen of je op het strand gaat liggen van Málaga, of dat je voor letterlijk één euro extra het ruige IJsland gaat verkennen.

Filters en grafieken

Wanneer je naar een verre bestemming gaat die vaak met tussenstops worden aangeboden, kun je in de filters bepalen hoeveel tussenstops je maximaal wil bij je vlucht. Ook kun je bij Prijsgrafiek over een langere termijn zien wat er gebeurt met de prijzen van vliegtickets naar je gekozen bestemming. Hierbij houdt Flights het aantal dagen aan dat je geselecteerd hebt. Zo kon ik eenvoudig zien dat mijn 7-daagse reis logischerwijs wat duurder zou uitvallen als ik van zaterdag tot zaterdag zou gaan, en dat dit verschil nog groter zou zijn als ik de laatste week van oktober zou gaan.

goedkope vliegtickets Google Flights
De grafiek geeft de pieken en dalen aan van de prijzen van vliegtickets.

Vliegtickets kopen

Als je eenmaal goedkope vliegtickets hebt gevonden kun je deze gelijk kopen via Google Flights. Je ziet de naam van je vlucht en wordt doorgestuurd naar de betaalpagina van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij. Wil je nog meer geld besparen? Dan kan het wellicht lonen om met een VPN de vlucht te boeken die je gevonden hebt met behulp van Google Flights. Meer over VPN en vakanties lees je via onderstaande link.

https://lifehacking.nl/onderweg/maak-er-een-goedkope-vakantie-van-met-een-vpn/

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author