Google Chrome nu te downloaden

chromelh.png Het nieuws was gisteren en vanochtend werkelijk o-ver-al te lezen (behalve hier, om die reden) maar nu is het dan ook zo ver, Google Chrome is te downloaden en te installeren. We gaan er eens mee aan de slag! Let wel, downloaden en installatie is op eigen verantwoordelijkheid. Aangezien het de eerste versie van de software is, kunnen er nog bugs en kinderziektes in zitten. Laat je ervaringen met Google Chrome in de reacties achter!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

18 Comments

 • jan
  Posted 03/05/2009 6:11 pm 0Likes

  Duidelijke verbetering in snelheid! Ik gebruik Google Chrome in combi met ie7 en vind het een prima browser, alleen ondervind ik problemen met b.v. afspelen van muziek van omroep websites, krijg dan de melding -muziek kan niet geladen worden-, reden waarom ik GChr (nog) niet als hoofdbrow- ser heb ingesteld maar wel met regelmaat gebruik.

 • koos verschoor
  Posted 04/03/2009 4:44 pm 0Likes

  Errug vervelend dat Chrome zich niet installeert in Program Files!

 • Stefan
  Posted 17/10/2008 11:29 pm 0Likes

  Volledig met akjssdk eens.

 • akjssdk
  Posted 09/09/2008 2:00 pm 0Likes

  hij is bliksemsnel, alleen jammer dat er geen addons voor zijn

 • Juliette Reinders Folmer
  Posted 05/09/2008 10:36 am 0Likes

  Voor degenen die nu al verknocht zijn aan Google Chrome: Er is al een USB versie gecreërd !
  Geen installatie nodig, unzippen op je USB stick & klaar voor gebruik.
  De USB-versie is getest op XP SP3 en Vista.

  http://stadt-bremerhaven.de/2008/09/03/portable-chrome-021510/

 • Barry
  Posted 04/09/2008 4:33 pm 0Likes

  Foutmeldingen bij het opstarten. Foutmeldingen bij het laden van welke URL dan ook. Doet het dus niet op mijn PC. Aangezien dit een eerste publieke beta versie is, is dit niet geheel onverwacht.

 • Taco Oosterkamp
  Posted 03/09/2008 9:05 pm 0Likes

  Toch leuk dat de Google Browser al twee jaar geleden werd aangekondigd: http://googlesystem.blogspot.com/2006/03/google-browser.html

  🙂

 • MacMaarten
  Posted 03/09/2008 8:45 pm 0Likes

  Het ding is snel en heeft een flink aantal slimmigheden. Heb me alleen suf zitten zoeken naar taalinstellingen. Chrome neemt de taal aan die is ingesteld in het Regional Settings control panel. Zoals het eigenlijk hoort en zoals alle Windows programma’s het zouden moeten doen. Staat die op NL vanwege je toetsenbord, maar wil je Chrome in Engels, dan moet je het NL localisatiebestand weghalen. En Chrome staat niet bij je Program Files, maar in je Documents and Settings. En nu de versie voor Mac nog!

 • Bart
  Posted 03/09/2008 5:05 pm 0Likes

  Ben het eens met de meeste mensen over Chrome, vooral de adresbalk (omnibox) vind ik persoonlijk een aanwinst, zowel zoeken als surfen in 1 balk. Leuk dat de functionaliteiten van Google search in dat balkje zitten.

  Alleen jammer dat ook google-uncrashable-chrome ook crashed.
  Tik in omnibox: :%

  Ik mis de add-ons en hoop dat je ook snel de kleuren van de browser kunt aanpassen, dat blauw is te aanwezig.

 • Maik Groenewegen
  Posted 03/09/2008 4:40 pm 0Likes

  Gisteren de eerste nieuwsitems gelezen en gisteravond heb ik hem meteen gedownload. Een aantal zaken vallen op. De browser start razendsnel op en is erg ‘clean’; geen menubar, geen statusbar, de omgekeerde tabbar en adresbar.

  Ik heb het idee dat sommige sites sneller worden geladen dan in FF maar dat kan ook inbeelding zijn. Wat ik vooral mis, zoals hierboven ook albeschreven, zijn de extentions (AdBlock etc). Hopelijk wordt deze optie snel geïmplementeerd.

  De integratie met Google is goed merkbaar. Type maar eens 1 + 1 in de adresbar; geweldig.

  Kortom na een dag spelen vind ik het nog steeds een goeie Beta waarvan de tekortkomingen hopelijk snel worden opgelost.

 • Roland
  Posted 03/09/2008 10:46 am 0Likes

  Ik mis de plugins als AdBlock Plus, NoFlash en FastDial, maar verder is het een perfecte browser die — zodra dergelijke plugins beschikbaar zijn — mijn FF direct zal vervangen.
  Helaas zullen er dan ook weer mensen komen die zoveel plugins installeren dat ze net zo lang moeten wachten voor Chrome is opgestart of een pagina laad als wanneer ze IE7 zouden gebruiken en dan gaan zeuren dat Chrome helemaal niet zo snel is… :s

  IE8, 2e beta is trouwens een grote verbetering met de eerste beta (center-aligned content is nu weer center-aligned, wat in de eerste beta niet was) maar het komt niet in de buurt van FF en Chrome.

  Oh, en @J. : als jouw ‘homepage’ er in FF niet uit ziet maar in IE wel hoop ik dat het een prive site-je is, anders zou je toch echt even wat geld moeten uittrekken om iemand een goede site te laten maken.

 • Joeles
  Posted 03/09/2008 9:14 am 0Likes

  Ik heb hem nu zowel thuis als op mijn werk en het is inderdaad snel. Maar ook ik mis de extensies en de themes. Ik vind hem wel heel erg saai. Maar goed, het ook nog maar een Beta.

  Ik hoop dat er snel wat leuke dingen bij komen want anders halen ze nooit de kritische massa om een goed marktaandeel te krijgen.

 • J.
  Posted 03/09/2008 9:05 am 0Likes

  Ik vind ‘m fantastisch!
  Maar ik heb (had) thuis IE7 en op mijn werk zit ik de hele dag met IE6, dus dan is er al gauw sprake van verbetering :).
  Gebruikte geen FF omdat mijn eigen homepage er in FF niet uitziet (terwijl hij er in IE wel precies zo uitziet als bedoeld) – dus ik mis ook geen plug-ins.
  Overigens: in Chrome ziet mijn homepage er ook niet uit, dus ik zal daar nu echt ’s wat aan moeten doen.

 • Mevrouw Mikmak
  Posted 03/09/2008 8:33 am 0Likes

  Op het eerste gezicht een strakke snelle browser, jammer dat ik mijn extentions mis, maar hier zullen ook wel add-ons voor gaan komen.
  Jammer dat ik hem niet wat meer kan customizen.

 • Skar
  Posted 03/09/2008 1:06 am 0Likes

  Leerde er gister eigenlijk pas over en werd door de cartoon helemaal enthousiast. Daarom direct gedownload toen hij er stond.
  Bevalt op zich wel, alleen vind ik hem beetje karig met instellingen.

  Ook is het jammer dat ze geen extentions ondersteunen, dat was namelijk de grote kracht van Firefox.

  Dus eventjes maar proberen en dan zien we wel of we de vertrouwde FF vaarwel gaan zeggen.

 • Willem-Jan
  Posted 03/09/2008 12:13 am 0Likes

  Aangezien het op het moment nog Windows Only is kan ik zo snel nog niet testen. Zou iemand eens de Acid3 test willen uitvoeren?
  http://acid3.acidtests.org/

 • Mischa Coster
  Posted 02/09/2008 11:42 pm 0Likes

  Hij is erg snel! Maar goed, er zitten nog geen plug-ins etc in. Wel heel gebruikersvriendelijk, less=more

Comments are closed.