Google Cloud Connect brengt Office documenten in the cloud

Documenten direct vanuit je favoriete Microsoft Office opslaan in Google Docs? Het is nu mogelijk met de nieuwe Google Cloud Connect plugin. Met deze plugin voor Google Apps gebruikers is het mogelijk om gelijktijdig met meerdere personen aan één Office document te werken, of dat nu Word, Excel of Powerpoint is. Versiebeheer is geïntegreerd in Google Cloud Connect. Voorheen had je hier onder andere Sharepoint voor nodig. Niet meer. Een Google Apps account is voldoende.

In onderstaande video worden de mogelijkheden en de voordelen netjes op een rij gezet

http://www.youtube.com/watch?v=H12teRzulW0

Google Cloud Connect werkt erg simpel in Office. Na de installatie zie je in Word of je andere Office producten een nieuwe balk met de vraag om in te loggen

Je kunt direct inloggen in je Google Apps account en hierna de voorkeur geven hoe je je documenten wilt synchroniseren

Na elke synchronisatie met Google Docs krijg je direct de URL te zien waar het document online is te vinden. Natuurlijk kun je het document ook vanuit Office delen met anderen via de Google Cloud Connect. Al met al een erg krachtige plugin die het voor Microsoft en hun Office360 dienst lastig kan gaan maken. De vraag is dan ook hoe lang het gaat duren voor Microsoft stappen onderneemt tegen deze “inval” van Google.
Op Googles Enterprise Blog kun je meer lezen over deze stap, inclusief hun grotere plan om bedrijven met jaren ’90 technologie (lees: alles pre-Office 2003) over te laten stappen op Google. Dit doen ze via de 90 Day Appsperience. Als er lezers zijn die hier aan mee gaan doen, laat het ons weten! We zijn erg benieuwd naar de ervaringen!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

15 Comments

 • turbo
  Posted 27/12/2012 2:54 pm 0Likes

  Ik heb google cloud conect op mijn pc geinstaleerd het werkt met de microsoft , word & powerpoint alleen niet met excel bestanden iemand een idee hoe dit te verhelpen is ?

  mvg

 • cysoon
  Posted 01/03/2011 9:31 pm 0Likes

  Ik vind SkyDrive inderdaad erg omslachtig in vergelijking met GoogleDocs.
  En voordat je iets goed hebt ingesteld en weet waar je dat moet doen met rechten toekennen tot een bepaald bestand…ppphhhh.
  Dan is http://www.zoho.com misschien nog beter, maar nog trager dan SkyDrive is…

 • Sietse
  Posted 28/02/2011 1:10 pm 0Likes

  @ Jasper: lol @ Dus. Punt gemaakt…

  Is er ook een goede oplossing voor iWork? Zitten wel verschillende “Deel” functies, maar volgens mij niet iets direct naar de cloud.

 • Jasper
  Posted 27/02/2011 6:07 pm 0Likes

  PS: En SkyDrive + online WebApps werkt wèl voor de MAC. Dus.

 • Jasper
  Posted 27/02/2011 6:06 pm 0Likes

  Voor een ieder die een wil proberen met SkyDrive, zo simpel is het: http://blog.repsaj.nl/?p=250

 • Frank Meeuwsen
  Posted 27/02/2011 4:29 pm 0Likes

  Dank allen voor de reacties. Jasper: de reclame voor Apple en Google kan ik me indenken. Echter, zeggen dat MS stelselmatig wordt genegeerd gaat wat ver. We hebben zelfs een aparte Windows categorie! Zoeken op SkyDrive geeft één vermelding, maar zoeken op Microsoft geeft je meer resultaten.
  Ik sta net zo open voor allerlei producten, zo ook SkyDrive. Mijn persoonlijke ervaring met SkyDrive is dat ze het te moeilijk maken. SkyDrive zit ver verborgen in de Opslaan-mogelijkheden en de stappen die je moet doorlopen zijn te ondoorzichtig voor de gemiddelde gebruiker. Bovengenoemde plugin is na inloggen letterlik één druk op de knop. Dat is simpel. Dat willen we. Ik wil best een artikel over Skydrive schrijven, maar dat zal niet al te positief zijn. En dan krijgen we daar weer commentaar op 😉

 • Jasper
  Posted 27/02/2011 3:40 pm 0Likes

  Waarom is deze site zo’n ontzettende reclame voor mac en google producten? Alles wat van Microsoft komt wordt stelselmatig genegeerd lijkt het wel.

  Microsoft heeft al een lange tijd SkyDrive met Office WebApps. Werkt mijns inziens veel beter èn is compatibel met de offline versie van Word (in ieder geval 2007 en 2010). Kost niks, je krijgt 25GB ruimte en kunt alles direct delen met wie dan ook.

  Als ik hier zoek op SkyDrive vind ik welgeteld 1 artikel met een zeer summiere verwijzing naar SkyDrive. Jammer hoor. Oh en nee; ik heb verder niks van doen met Microsoft, ik sta gewoon open voor alles.

 • rob
  Posted 27/02/2011 10:37 am 0Likes

  mooie plugin…helaas niet voor de Mac

 • Jan Snippe
  Posted 26/02/2011 5:52 pm 0Likes

  Ik gebruik al maanden Google Docs omdat ik op elke computer aan het zelfde document wil kunnen werken en om deze te delen met collega’s. Hierdoor gebruikte ik steeds minder Microsoft Office. Maar ik miste in Google Docs sommige functionaliteiten zoals filteren en dan bewerken van de gefilterde cellen. Ik verwacht dan ook dat ik door deze plugin nu weer meer gebruik ga maken van Microsoft Office.

 • willem
  Posted 26/02/2011 5:39 pm 0Likes

  Euh, niet voor de MAC, dus

 • Samvanbuuren
  Posted 26/02/2011 4:22 pm 0Likes

  Tsja, het gaat hard in de wereld van online werken. Mooie aanvulling van Google deze plugin. Wel bijzonder: ‘Google Cloud Connect is not available for Mac’. Vermoedelijk wordt er op de Mac een stuk minder met MS Office gewerkt 🙂

Comments are closed.