Google Contactpersonen nu ook open buiten Gmail

contacts.pngHet nieuwe domein om de gebruiker te winnen lijkt de gecentraliseerde online contactenlijst te worden nu ook Google een stand-alone contactendatabase heeft geopend. had je hier voorheen een Gmail adres voor nodig, nu is een Google Account voldoende. Je kunt direct contacten importeren uit Outlook, Yahoo en Hotmail. Voor Apple-gebruikers is er de gratis A-to-G applicatie om je adressenbestand uit Apple Mail te converteren. Google Contacts is een fraaie online backup voor je adressenboek als je al gebruik maakt van een Google dienst. Maar de vraag is of het zoveel toevoegt naast andere diensten als Plaxo, Soocial en MyNameIsE. Voor veel oudere Gmail gebruikers is het adresboek al vervuild door een oude bug waarbij iedereen die je mailde in je adresboek kwam en de koppeling met mobiel is vooralsnog niet gemaakt.

Google Contacts is gratis te gebruiken met een Google Account, Google Apps gebruikers moeten de dienst via de administrator toe laten voegen in het Services-panel.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

8 Comments

 • Morganier
  Posted 13/10/2009 10:13 pm 0Likes

  Laurence,
  Als je een contactpersoon bewerkt zie je rechts een poppetje, als je daarop klikt kan je een fotootje toevoegen

  Mattijs,
  Bij Google agenda kan je de verjaardagen ingeven en jezelf mail of SMS laten sturen op een door jezelf aangegeven tijdstip. Instellen als jaarlijks te herhalen. Nooit meer een verjaardag vergeten!

 • edwin
  Posted 27/05/2009 5:30 pm 0Likes

  @Frank: Hoe weet je zeker dat niemand die contacten overneemt ”

  Dit weet je nooit zeker. Elke beheerder van de server waarop de gegevens staan kan bij je gegevens. Voordat je dus iemand je backups laat maken zou je hier eerst afspraken/contract moeten opzetten. Ons bedrijf ICTBUS doet dit ook als we bedrijfsgegevens voor klanten backuppen.

 • Jeroen
  Posted 12/05/2009 5:13 pm 0Likes

  Waarom is dat niet gewoon gebaseerd op het LDAP protocol? Dan kun je hem veel makkelijker, constant en online gebruiken. Zonder LDAP-interface (vergelijk het met POP of IMAP voor mail) is het leuk, maar niet voldoende…

 • Matthijs
  Posted 11/05/2009 1:21 pm 0Likes

  En nog steeds geen mogelijkheid om verjaardagen/speciale datum aan een contactpersoon te koppelen. Gemiste kans.

 • Frank
  Posted 08/05/2009 8:43 pm 0Likes

  Heel mooi en handig:
  al je contacten online, altijd bereikbaar, overal dezelfde gegevens, nooit meer je papieren adressen boekje, backup geregeld, prachtig!

  Maar:
  hoe weet ik zeker dat niemand die contacten overneemt en vervolgens mijn vrienden familie collega’s en kennissen gaat spammen?

 • Laurence
  Posted 07/05/2009 3:58 pm 0Likes

  Wat ik eigenlijk bij alle diensten mis is dat je geen foto/afbeelding aan een contact kan toevoegen(in ieder geval nog niet kunnen ontdekken). Op mijn htc staan bij de meeste contacten een foto die ook weer te zien is in outlook op mijn pc.

 • Mark
  Posted 06/05/2009 5:14 pm 0Likes

  Als Android gebruiker kan ik nog even niet om Google contacts heen. Ik heb twee gmail accounts (1 werk, 1 prive), jammer dat ik niet vanuit beide accounts hetzelfde adresboek kan gebruiken.

 • Joost van der Borg
  Posted 06/05/2009 3:38 pm 0Likes

  “De koppeling met mobiel is vooralsnog niet gemaakt”. Natuurlijk wel: Google sync bestaat toch alweer een paar maanden. Sync voor veel telefoons, inclusief iPhone. Ik ga er hierbij wel even vanuit dat dit adresboek net zo te syncen is als het ingebouwde adresboek van gmail.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]