Google Goggles

googlegogglesGoogle goggles is het nieuwe speeltje op de androids. Helaas echt alleen nog daarop verkrijgbaar, maar hopelijk wordt het binnenkort voor alle smartphones beschikbaar gesteld.

Goggles is een applicatie dat het “googelen” nog makkelijker maakt. Je neemt een foto, de software herkent de foto en je krijgt de links van wat je zoekt. Zo kun je een goede indruk maken als je voor een kunstwerk staat, op vakantie net doen alsof je precies weet welk gebouw dat is of een interessant verhaal vertellen over de wijn die je iemand inschenkt.

Een handige applicatie en bovendien erg leuk. Laten we hopen dat hij snel beschikbaar is voor alle intelligente telefoons. De app is hier te bekijken.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Arnoud
  Posted 11/12/2009 4:09 pm 0Likes

  En dan werkt het zo te zien alleen nog maar op Android versie 1.6.
  Ik heb een HTC Hero met de nieuwste firmware, maar die komt op dit moment nog maar tot versie 1.5.
  Is er al iemand die het écht in de praktijk heeft kunnen gebruiken of kletsen alle recenties alleen maar de info van Google na?

 • Johan
  Posted 09/12/2009 9:57 am 0Likes

  Erg interessant, ik had er onlangs al hier iets over gelezen: http://www.nu.nl/internet/2139041/google-introduceert-zoeken-via-fotos.html
  Raar dat het alleen ondersteund wordt voor smartphones met camera (zie mijn link), kan me toch voorstellen dat je al een foto hebt waar je wat meer over wilt weten… dan is er gelijk ook geen belemmering meer om het op je gewone computer te gebruiken…. of wellicht alleen als je een webcam hebt? 😉
  Maar goed, we zullen zien.

  PS. doorgeklikt naar je website, erg leuk, jammer dat ik weer verder moet met werken :S

Comments are closed.