Google integreert diensten verder op iGoogle

gmail-in-new-igoogle.png

Google gaat steeds verder met de integratie van haar producten en diensten. Op de gepersonaliseerde homepage iGoogle is het mogelijk om ook je Gmail en Google Reader te bekijken. Google Operating System heeft een beschrijving van de mogelijkheden en geeft de gouden tip hoe je zelf ook deze nieuwe integratie kunt bekijken:

 • Ga naar google.com/ig
 • Typ of plak de volgende code in de adresbalk: javascript:_dlsetp(‘v2=1’);
 • Om terug te gaan naar de oude versie type je :javascript:_dlsetp(‘v2=0’);

Helaas geeft bovenstaande bij mij nog geen resultaat, misschien is het een lokalisatie-issue en werkt het alleen nog in de US? Geslaagde integratie-screenshots zijn welkom in de comments!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Thijs-jan
  Posted 21/07/2008 11:04 pm 0Likes

  Je kunt het ook via http://www.google.com/ig/sandbox proberen, als ik het goed begrepen heb.

 • Martijn Thomas
  Posted 21/07/2008 10:45 am 0Likes

  Ga naar http://www.google.com/ig?hl=en

  Plak daarna javascript:_dlsetp(’v2=1′); in de adresbalk en druk op enter. Vervolgens krijg je mits ?hl=en achter het adres staat de nieuwe variant te zien.

 • Peter van Teeseling
  Posted 19/07/2008 8:30 pm 0Likes

  Ben nog even verder rond gaan kijken; ook in de settings (http://flickr.com/photos/pvantees/2683075992/). Duidelijk nog experimenteel omdat een deel het niet goed doet. Google Talk integratie is nog maar voor een selecte (en random) groep gebruikers. Bepaalde dingen werken nog niet goed of helemaal niet. Maar overall is de performance goed en snel. En die weather gadget in canvas (uitgeklapte) vorm is idd prachtig.

 • Peter van Teeseling
  Posted 19/07/2008 7:46 pm 0Likes

  Heb hier ook de nieuwe versie. In eerste instantie niet, maar na een refresh ging het opeens een stuk beter. Zo krijgt iGoogle opeens meer waarde. Je kunt nu makkelijk naar de andere services gaan via de ‘canvas’ functie. Mooie stap!

 • Arnout
  Posted 19/07/2008 7:38 pm 0Likes

  Je moet inderdaad naar http://www.google.com/ig, de taal moet ook op ‘English’ ingesteld staan anders werkt het nog niet. Bij mij heeft het scriptje inmiddels haar werk gedaan. De nieuwe versie werkt erg prettig.
  Helaas geen interessante screenshots nog (ziet er niet heel verschillend uit van oude versie afgezien van de sidebar, de chat-functie werkt alleen in IE7, terwijl ik in FF op de Mac werk en de update-list heb ik ook niet gekregen). De ‘canvas’ uitvergroot-functie werkt erg prettig voor dingen als gmail en google reader, zo kun je daar gewoon mee werken zonder je homepage te verlaten. Een ander gadget dat echt prachtig functioneert in de nieuwe omgeving is de Weather gadget (veel gedetailleerde info in de canvas-view).

 • Willem-Jan
  Posted 19/07/2008 7:33 pm 0Likes

  Nope, werkt hier ook nog niet…

Leave a comment

[wpterms id="3193"]