Google Maps offline beschikbaar maken op je smartphone of tablet

Met smartphones en tablets in de hand is het overal gemakkelijk te zien waar je bent, en te zien hoe je ergens kan komen. Ook kun je favoriete plaatsen opslaan en is het mogelijk Google Maps als een routeplanner te gebruiken. Helaas is voor Google Maps altijd een internetverbinding nodig, wat het gebruik soms langzaam en duur maakt. In sommige versies van Google Maps lijkt de optie om een kaart te downloaden weg te zijn, maar hij zit zeker nog wel verborgen in het systeem. Hier lees je hoe je Google Maps offline kan gebruiken! Lees ook: Hoe werk je slimmer, maar dan ook echt elk kwartaal?

Download een gebied

In sommige Google Maps versies kun je een kaart eenvoudig downloaden. Door op de zoekbalk te drukken en naar beneden te scrollen staat onderaan: “Dit gebied offline beschikbaar maken. Voor gebruikers waarvan de versie deze knop niet weergeven: zij kunnen het volgende doen. Type in de zoekbalk “ok maps”. Daarna verschijnt er een downloadbar die vol loopt. De kaart is daarna offline opgeslagen in je cache en offline beschikbaar. Handig voor als je telefoon of tablet alleen kan werken op wifi, of als je in het buitenland bent, waar roaming vaak prijzig is.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Arjen
    Posted 06/08/2016 10:28 pm 0Likes

    Met de gratis app HERE ( van Nokia )kun je elke kaart van elk land ter wereld downloaden en op het SD-kaartje zetten van je mobiel. Dat scheelt enorm veel werkgeheugen. Met HERE kun je ook offline werken met navigatie via GPS. Een complete TOMTOM in je mobiel met HERE.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]