Google Picasa voor Mac, eindelijk

picasa_logo.jpgHoera! Op de Mac Expo maakte Google gister bekend dat er nu ook een versie van Picasa beschikbaar is voor Mac OSX. Picasa is een offline photoviewer die het ook mogelijk maakt om kleine aanpassingen aan foto’s te doen. Daarnaast is de omschakeling naar online erg simpel. Met een druk op de knop zet je je album zo op je online Picasa ruimte.

Al eerder was ik fan van de koppeling tussen de offline software en online albumweergave, maar ben met de aanschaf van mijn Mac geswitched naar Flickr. Toch blijft Picasa geen vervelend alternatief.

Picasa bied momenteel 1 GB opslagruimte gratis aan. Als je meer foto’s kwijt wil, zal je een klein bedrag per jaar bij moeten betalen.

Download Picasa.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

21 Comments

 • Bee
  Posted 15/01/2010 11:19 pm 0Likes

  Ik heb picassa downgeload op mijn mac. Maar wil deze weer deinstaleren. Maar hoe krijg ik nu mijn foto’s weer in Imac. Ik ben bang dat alle foto’s verdwijnen bij deinstalatie. Bovendien start mijn Ifoto niet meer op.

  Alvast bedankt voor het antwoord

 • Janus
  Posted 16/08/2009 1:22 pm 0Likes

  Wil ook niet meer gebruik maken van mijn iphoto….. vind EN vond Picasa echt wel veel beter en fijner. MAAR waar verkrijg ik Picasa voor OSX zonder intel….
  Heb dus hier nog een normale Mac zonder Intel. Ik krijg na het downloaden het bericht kan niet zonder een Intel… ­čÖü
  Wie heeft hier het antwoordt op. Alvast bedankt

 • Sanne
  Posted 05/02/2009 5:40 pm 0Likes

  Helaas! Picasa kan echt niet tippen aan de nieuwe iPhoto 2009!
  Faces, places en de hele mikmak, je draait zo een fantastisch fotoboek MET routekaarten in elkaar etc. etc.
  Ik ben volledig voor iPhoto. en die plaatjes die je wilt sharen gooi je gewoon via de picasa plugin op picasaweb.

 • Robert
  Posted 01/02/2009 9:19 pm 0Likes

  Nou nou. Wat een drama die EULA.
  Mensen kunnen soms van niks een probleem maken.
  FF ontopic. Iphoto vind ik maar niks. Vanwege wat al eerder gezegd is. de dwingende manier van werken die wordt opgelegd. toch wel nadeeltje van apple in het algemeen.

 • Het is maar een vraag hoor
  Posted 15/01/2009 8:52 am 0Likes

  Heeft iemand ooit wel eens de EULA (End User License Agreement) gelezen,
  waar je mee accoord moet gaan om de software te gebruiken? Nee? Ik zou het toch maar even doen…. Picasa komt bij mij niet op de pc….

 • DutchDaun
  Posted 13/01/2009 10:59 pm 0Likes

  Picasa iets sneller dan iPhoto??? laat me niet lachen, met 25000 foto start Picasa in minder dan 10seconden op, op mijn Mac-Mini. Met iPhoto kan ik eerst 2 kop koffie gaan drinken. Bovendien HEEL belangrijk voor mij, ik bepaal waar mijn foto’s staan en hoe ze beheerd worden en niet iPhoto. Picasa monitored continu geselecteerde delen van mijn harde schijf. Je kunt dus je foto’s ook op de gedeelde stuk van je harde schijf zetten zodat iedere gebruiker er makkelijk bij kan. Goede upload mogelijkheden naar je gratis picasaweb site. Je naam registreren, doorlinken naar je picasa webalbum en je fotosite is in de lucht! Makkelijker en goedkoper kan niet.
  Als je gewone basic dingen doet met foto’s en ze moet beheren kun je niet om dit programma heen, het was voor mij, na mijn stap van Pc naar Mac, het enige programma wat ik heel erg miste. iPhoto dat heb ik na 2 dagen gefrustreerd van mijn harde schijf gewist. Wat een ontzettend waardeloos programma vond ik dat, Mac onwaardig. (het enige slechte programma van de Mac overigens, de rest bevalt prima)
  Het is weer een stuk leuker op de Mac geworden!

 • Matthijs Roumen
  Posted 09/01/2009 12:01 am 0Likes

  Jeroen: Werkelijk? Wat raar, Google gaf zelf op haar blog aan dat de officiele release tijdens MacWorld was. Was dat van jou echt de applicatie of alleen de uploader?

 • Jeroen Tollenaar
  Posted 08/01/2009 11:55 pm 0Likes

  Vreemd, heb Picasa al direct na mijn aankoop op m’n MacBook geinstalleerd. En dat was in augustus 2008. Weliswaar in de VS, maar dat mag niet uitmaken, want het w is toch ww?
  Niks dan voordelen met Picasa, o ja, een nadeel: ik zie geen eenvoudige koppelingen met WordPress. Of zie ik iets over het hoofd?

 • frank
  Posted 08/01/2009 7:29 pm 0Likes

  ja foto`s met gezichten selecteren.

  maar online kan je dan aan die gezichten tags hangen. en hij zoekt dan dezelfde gezichten bij elkaar. niet altijd even goed maar toch wel redelijk

 • stefan
  Posted 08/01/2009 4:56 pm 0Likes

  Frank: de nieuwe versie (3) heeft deze fiter gewoon boven aan de pagina staan, samen met de filters voor movies, die met een sterretje (favorieten) en de slider voor de datum van de foto’s

 • frank
  Posted 08/01/2009 3:04 pm 0Likes

  in picasa online heb je ook nog een gezichts herkenning software erg leuk. echter wou ik dat het ook offline kon aangezien ik niet al mijn foto`s online zet. kijk ik over die functie heen? of is die er offline gewoon niet?

 • Eric
  Posted 07/01/2009 7:42 am 0Likes

  Was jarenlang gebruiker van Picasa, maar houd het nu toch echt bij Adobe Lightroom!

 • maccnl
  Posted 07/01/2009 7:11 am 0Likes

  Oh, en foto’s bewerken kan erg goed in iPhoto. Zoals gezegd non-destructief (is dat een woord?)

 • maccnl
  Posted 07/01/2009 7:10 am 0Likes

  iLife wordt met elke Mac meegeleverd, dus de meeste Mac-gebruikers hebben dit gewoon voorgeïnstalleerd. (Het is trouwens zeker het melden waard, hoor Matthijs, daar gaat het niet om).
  In het begin moest ik ook even wennen aan iTunes en iPhoto, maar het is gewoon een kwestie van loslaten. Waarom zou je je foto’s nog zelf in mappen gaan beheren, als je daar iPhoto (bij muziek iTunes) voor hebt? Je kan er dan ook veel meer slimme dingen mee doen. Als je je foto’s van tags hebt voorzien, kun je slimme mappen maken, waarin je alleen maar foto’s met een bepaalde tag laat zien. Of je toont de foto’s gewoon op datum. Of je maakt een album met foto’s van je grootvader, omdat die binnenkort 80 wordt. Geen kopie├źn van foto’s maar steeds verwijzingen naar die ene foto. Dit geldt ook voor iTunes.
  Originelen van de foto’s blijven trouwens ook altijd bewaard in iPhoto.

  Picasa heeft trouwens wel een leuke feature en dat is zoeken op kleur. Kun je alle groene foto’s bij elkaar zoeken, voor als je bij voorbeeld een collage of iets dergelijks moet maken, of foto’s voor een website, waarbij je een bepaalde stijl wilt uitstralen.

 • Jos
  Posted 07/01/2009 12:02 am 0Likes

  Picasa is de tool die ik het meeste heb gemist na de switch naar Mac. Echt heel veelzijdig en heel intuitief te gebruiken. Makkelijker en beter dan iPhoto.
  Ik snap overigens niet hoe Flickr een alternatief kan zijn voor Picasa, alleen voor de Picasa webalbums.

 • Taco Jan Osinga
  Posted 06/01/2009 9:02 pm 0Likes

  Dat is inderdaad een hoera waard, Matthijs! Goed nieuws.

  @ppl: Precies wat je zegt. iPhoto is een behoorlijk gesloten systeem. Net als iTunes kan het niet netjes overweg met je eigen mappen vol foto’s en audio die je in de loop de jaren hebt aangemaakt.
  Op Windows maakte ik al gegbruik van Picasa en heb dat wel gemist op de Mac. Adobe Bridge was een beter alternatief (en zat toch bij mijn Adobe CS4 pakket).

  Nog een aardigheid in Picasa is dat het de aanpassingen/effecten niet echt in het bestand zelf op slaat, maar in de ini bestanden (zo was het in ieder geval met de Windows versie). Daardoor bleven de originelen bewaard. Wil je wel dat de effecten daadwerkelijk opgeslagen worden, dan kun je een aparte “Save” actie doen.

 • ppl
  Posted 06/01/2009 5:05 pm 0Likes

  @ maccnl: het voordeel van Picasa is dat het je harde schijf doorzoekt naar foto’s en die dan laat zien. Verder blijft het met z’n tengels van je foto’s af. Bij iPhoto moet je alles in iPhoto importeren anders kun je er niets mee. Daardoor heb je dus in een aantal gevallen plaatjes dubbel op je harde schijf staan (als je een bestaand archief hebt of als je wallpapers download). Ook kun je door al dat importeren plaatjes dubbel (of nog meer) in je iPhoto library hebben staan, ook niet bepaald wenselijk. Voor veel mensen (met name switchers) is de manier waarop Picasa met plaatjes omgaat stukken prettiger dan het steeds weer moeten importeren in iPhoto. Picasa wordt daarom waarschijnlijk een hele geduchte concurrent voor iPhoto.

 • Richard
  Posted 06/01/2009 3:37 pm 0Likes

  Ik gebruik gewoon picasa en flickr met elkaar, met http://picasa2flickr.sourceforge.net/ kan je een upload 2 flickr button in picasa installeren zodat je er niks van merkt dat picasa eigenlijk voor picasa web albums is gemaakt. @ maccnl: ik weet niet hoe het met iphoto zit maar met picasa kan je je fotos ook heel goed editen dus dat maakt het beter

 • Matthijs Roumen
  Posted 06/01/2009 2:22 pm 0Likes

  @maccnl: Picasa is gratis, dat is wel een enorm groot voordeel. iLife is natuurlijk een fantastisch pakket, maar wanneer er een (gratis) alternatief is voor een van de programma’s is dat natuurlijk het vermelden wel waard. ­čÖé

 • maccnl
  Posted 06/01/2009 1:43 pm 0Likes

  Ik heb even gekeken, maar volgens mij biedt Picasa niet veel meer dan iPhoto.

  Voor iPhoto heb je plugins voor zowel Flickr en Picasa. Ik denk ook dat de integratie met andere iLife-programmatuur beter zal zijn.

  Ziet iemand (grote) voordelen in het gebruik van Picasa?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]