Google Reader en del.icio.us samenvoegen

delicious.jpgIk ben een groot fan van zowel Google Reader als Del.icio.us. Google Reader is als RSS reader voor mij ideaal omdat ik met sneltoetsen door de rivier van nieuws kan waden en snel individuele artikelen kan taggen en delen met anderen. Del.icio.us is ideaal bij onderzoek, opslaan van websites, idee-ontwikkeling enzovoorts. Een combinatie van die twee zou voor mij nog mooier zijn. Soms wil je iets wat je in Google Reader shared ook in del.icio.us zetten. Nu kan dat wel door naar het originele artikel te gaan en die op te slaan met de delicious-bookmarklet. Maar het kan nog sneller met dit Greasemonkey script voor Firefox (wat is Greasemonkey? Lees het hier) waarmee je direct in Google Reader een item aan delicious kunt toevoegen. Wel zo handig!

(Met dank aan @martijnengler)

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

  • Emile
    Posted 13/01/2008 12:24 am 0Likes

    Wat ook goed werkt is dit. Ik gebruik Google Reader samen met Netvouz (is beter dan Del.icio.us :p). Als ik zelf iets leuks tegen kom en dat wilt delen via Google Reader. Dan voeg ik de link met een omschrijving toe aan Netvouz in een speciale map. Die map heeft een eigen RSS feed. En zo komen ze dan automatisch binnen in Google Reader waar ik het aan de wereld kan delen/sharen. Nu heb ik ook een snelle knop ‘Add2Netvouz’ in de Bladwijzerwerkbalkmap staan. Daarmee kan ik de link met één knop direct en snel in Netvouz opslaan. Werkt erg prettig.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]