Google’s Android wordt wifi-hotspot

Google geeft Apple het nakijken met een nieuwe feature in hun mobiele besturingsysteem Android: In de nieuwe versie, genaamd Froyo, wordt het mogelijk om via USB je dataconnectie te delen met je laptop, naast de mogelijkheid om je telefoon in een mobiele Wifi-hotspot om te toveren.

android22

Op de iPhone is dit tot op heden nog niet mogelijk, tenzij je je toestel jailbreakt. Zelfs dan, ik spreek uit ervaring, is het nog maar de vraag of het altijd even lekker werkt. Mijn persoonlijke ervaringen zijn in elk geval niet positief met tethering op de iPhone. Nu Google dit gaat aanbieden, inclusief full Flash support op de mobiel, krijgt Apple toch weer een tikje op de neus van die andere gigant. Tethering is een prettige manier om onderweg toch online te kunnen met je laptop, ondanks het gemis aan een wifi hotspot.Zo kun je overal en altijd je werk doen, mail checken, Twitteren of simpelweg wat bestanden versturen. Always online, voor de een het equivalent van hel op aarde, voor de ander het gemak om geheel vrij en zelfstandig datgene te doen in de tijd die hebt op de plaats waar je bent.

(Bron: Techcrunch)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • dyn
  Posted 18/05/2010 4:15 pm 0Likes

  @ Jan Wybe: dat “handig” verdwijnt als sneeuw voor de zon zodra je aan het eind van de maand de rekening te zien krijgt. Dat viel men bij de EU ook op waarna er wat regels zijn aangescherpt. Er zijn inmiddels al diverse telco’s die datagebruik in het buitenland toestaan tot een max van 50 euro wat alleen binnen de EU geldt (daarbuiten zit je nog steeds met torenhoge rekeningen). Als je eroverheen wilt gaan zul je dat moeten aangeven, maar dan heb je wel weer het probleem dat je achteraf nare verrassingen krijgt in de vorm van een zeer hoge rekening. Die wifi-hotspots zijn heel wat goedkoper, in een aantal gevallen zelfs gratis dus je kunt echt veel beter daar gebruik van maken. Overigens moet je ook maar de mazzel hebben dat het telefonienetwerk goed in elkaar steekt en dat is niet in ieder land zo. Ook in dat geval is een open wifi ineens een stuk aantrekkelijker.

  Als je in het buitenland zit en wilt internetten met je mobiel zitten daar nou eenmaal erg veel mitsen en maren aan vast waardoor het gebruik van een open wifi verbinding de voorkeur heeft. In de meeste gevallen is mobiel internetten niet bepaald een optie die je wil nemen vanwege de onkosten.

 • joost
  Posted 16/05/2010 4:43 pm 0Likes

  Dat truukje kan Windows mobile al een tijdje vanaf wm5 en wm6 kon het via usb en wifi nu met wm6.5 is dit helemaal verbeterd en al een tijdje mogelijk. dus zo nieuw is het niet. heb het laatst nog bij vrienden van ons gedaan want hun internet lag er uit. super handig. wel moeten de providers nog een beetje meewerken als je op gprs werkt gaat het niet snel.

  Grtz joost

 • Jan Wybe
  Posted 15/05/2010 8:16 am 0Likes

  Op het moment waarop bovenstaand artikel van Frank Meeuwsen het licht te zien kreeg, was ik via Caracas en Parijs onderweg naar Nederland. Bij aankomst op elk vliegveld zocht ik telkens naar een open Wifi-verbinding. Op Caracas hadden ze die nog wel, maar op het vliegveld CDG in Parijs waren er alleen maar betaalde Wifi-hotspots. Om mij heen waren er verschillende mobieletelefoongebruikers die op hun eigen netwerk het internet betraden, en bedacht ik hoe handig het zou zijn als één van die gebruikers zijn mobieltje aan het mijne zou kunnen koppelen, en op die manier zijn toegang tot het internet met mij zou kunnen delen. Heb ik goed begrepen dat dat dan tethering genoemd zou worden? Dat zou dan wel een sterk toeval zijn: op het moment waarop ik met de vraag bezig was, werd bij Lifehacking reeds het antwoord geformuleerd!

 • Bart M
  Posted 13/05/2010 10:12 pm 0Likes

  Inderdaad, 3g thethering is op de iPhone al tijden, legaal (wordt gedoogd door t-mobile), mogelijk. Dit alles zonder jailbreak en werkt uitstekend. Voor mijn werk kom ik op veel plekken door het land en hoef door deze mogelijkheid nooit meer de moeite te doen om een werkplek met internet te vinden. Altijd en overal internet, geweldig! En zelfs de batterijduur van de iPhone gaat niet heel erg achteruit.

  Instellingen voor de iPhone kan je hier krijgen: help.benm.at/

  p.s. Uit ervaring weet ik ook dat de uitspraak ‘Android geeft de iPhone al langer het nakijken’ totaal niet klopt.

 • Bart
  Posted 13/05/2010 4:56 pm 0Likes

  Het delen van je dataconnectie kan in Android al gewoon met het gratis programma PdaNet. En wat betreft toepassingen en mogelijkheden geeft Android de iPhone al langer het nakijken.

 • dyn
  Posted 13/05/2010 2:47 pm 0Likes

  Zoals Peter al zegt kan tethering prima met een iPhone. Het werkt alleen via usb en bluetooth. In dat laatste geval kun je een compleet netwerk maken middels het PAN profiel. Het enige verschil met Android is dat je bluetooth gebruikt ipv wifi voor het maken van een wifi-hotspot. Om dan nou nog te spreken van het nakijken geven is wel wat overdreven.

  Gezien het feit dat tethering en wireless connections nogal fors aan je accuduur knabbelen weet ik niet of je het als een echt groot voordeel moet zien. Dat is alleen een hele andere discussie.

 • Peter
  Posted 13/05/2010 2:25 pm 0Likes

  Wat mij betreft geen probleem met tethering met de iPhone. Unlocked toestel gekocht in België, werkt perfect vanaf besturingssysteem 3.1.2., zowel met USB als bluetooth. De Wifi hotspot functie is natuurlijk wel heel mooi meegenomen, zou perfect zijn als dit zou kunnen met de iPhone.

Comments are closed.

%d