Google's writers tools voor OpenOffice

Writers tool OpenOfficeEen zeer handige aanvulling op OpenOffice is de Writers Tool van Google. Als je OpenOffice al gebruikt als een (slim en gratis) alternatief voor ander Office pakketten let dan even op je versie. Zelf had ik nog OpenOffice 2.0 en daar werkte het niet mee. De meest actuele versie is OpenOffice 2.3 (nederlandse versie), daar werkt het als een trein.
Zoals je in de afbeelding kunt zien kun je direct handige Google tooljes opstarten; vertalen (niet NL), woordenboek (EN), je kunt een file direct als backup versturen bijvoorbeeld naar je Gmail account. Handig, wel jammer dat het zich voornamelijk op het Engels concentreert.

writersVoor de installatie doe je het volgende; download de tool, bij Writers Tool. Unzip de file. Dan start je OpenOffice Writer op. En kies Tools -> Extension Manager of Extra -> Extensiebeheer. Selecteer de My Extensions en klik Add of Mijn Extensies en klik Toevoegen.
Selecteer WriterTools.oxt herhaal dit nog eens en selecteer WriterTemplates.oxt. Er is ook een handleiding bijgevoegd in de download file en in de wiki staat een uitleg.
Start OpenOffice opnieuw op en je hebt het menu zoals je hierboven ziet. Het werkt dan niet alleen in Writer, maar ook in Calc, Impress en de andere OpenOffice toepassingen.
Veel plezier.
Gevonden via lifehacker.com

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Erno Hannink
  Posted 11/10/2007 6:33 am 0Likes

  Roel zo gebruik ik het zelf ook, al kende ik niet precies het achterliggende verhaal van de certificering. Dank je wel voor de uitleg.

 • Roel Willems
  Posted 11/10/2007 2:12 am 0Likes

  2 Sander: Opzich een goede manier van handelen. Het certificaat en de digitale handtekening waarnaar windows kijkt geven aan of de software van de orginele maker komt (die zich heeft moeten laten certificeren bij een speciale instantie). Zo weet je dus zeker dat er niemand met de software gerommeld heeft (of het moet dat maker zelf zijn maar dan wordt deze uiteraard snel achterhaald). Dit heet ook wel Code Signing en wordt vooral ingezet tijdens het update proces van zowel Windows, Mac OSx als Linux.
  Windows xp en vista zijn het ook steeds meer gaan gebruiken om gewone software en drivers er mee te controleren.
  Probleem is alleen dat er veel software bestaat waarbij de projecten of bedrijven te klein zijn om zo’n certificering te halen (kosten lopen van enkele honderde euro’s per jaar per programma tot rond de €50.000 voor een onbeperkt certificaat voor een programma).
  Ander probleem is dat het systeem omzeild kan worden.
  Opzich is het dus goed om voorzichtig te zijn met wat je installeerd maar als je de uitgever vertrouwd zou ik persoonlijk het ontbreken van het certificaat even door de vingers zien.
  In dit geval is gaat het om een open source programma (iedereen kan de achterliggende code bekijken, waardoor de kans erg groot is dat als er al kwaadwillende code in zou zitten het iemand opgevallen zou zijn) ontwikkeld door een van de vele studentenprojecten die Google elk jaar opstart, wel te vertrouwen mijn inziens.

 • Remco Kouwenhoven
  Posted 10/10/2007 10:50 pm 0Likes

  Voor Mac gebruikers, deze tool werkt ook in Neooffice.. 🙂

 • Erno Hannink
  Posted 10/10/2007 11:19 am 0Likes

  Sander, je bepaalt uiteraard zelf wat je wel en niet installeert op je computer.
  Zelf ben ik dat wat makkelijker in. De waarde van deze certificaten ken ik neit precies. Iemand?
  Wat ik wel weet is dat ik OpenOffice al een aantal jaren gebruik en geen problemen heb met mijn PC.

 • Sander
  Posted 09/10/2007 12:49 pm 0Likes

  Omdat ik een Office 2007 exemplaar heb waarin de Nederlandse spelling en grammatica check niet aanwezig is, kwam ik er toe deze OpenOffice 2.3 NL versie met Java-nog-iets te downloaden. Ik schrijf erg veel en een must-have is Nederlandse spelling EN grammatica check.
  Echter, ik krijg een beveiligingswaarschuwing dat het certificaat van de uitgever niet geldig of niet authentiek is! Ik heb geleerd dat je dan nooit iets moet installeren! Dus heb ik het gedownloade setup programmaatje voor deze Open Office niet uitgevoerd.
  Heb ik juist gehandeld?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]