Gooi je Doodle niet weg: stuur 'm naar Google!

Hartstikke gaaf die Google Doodles op feestdagen, verjaardagen van kunstenaars en op momenten waarop de mensheid een grote ontdekking viert (water op Mars!). Heb je zelf een aardig idee voor een Doodle of een suggestie voor een speciale dag? Je kan ‘m opsturen naar Google!

Google Doodles? Vertel eens!

Larry Page en Sergey Brin, de mannen achter Google, bezochten in 1998 het Burning Man Festival en besloten dat te laten weten met een Doodle: een kleine tekening in het Google logo. Het was een soort Out of Office berichtje: sorry als de zoekmachine niet werkt maar we zijn er even tussenuit.

Google Doodle Burning Man '98
Google Doodle Burning Man ’98

Later, in 2000, mocht stagiair Dennis Hwang aan de slag met een logo. Hij had succes en maakte furore met zijn originele Doodles. Door het toenemende succes kwam er al snel een team Doodlers: ongeveer tien mannen en vrouwen die zich constant bezig houden met het maken van Doodles. Nu zijn Doodles niet langer platte plaatjes maar steeds vaker animaties en spelletjes. Soms zit er een link in naar een website over het onderwerp van de Doodle.
Een Google Doodle die alleen zichtbaar was in Nederland
Een Doodle die alleen zichtbaar was in de Nederlandse versie van Google

Heb je een momentje? Bekijk dan hier het complete Google Doodle archief.

Mail je Doodle!

Heb je zelf een aardig idee voor een Doodle of een speciale dag? Je mag je idee naar Google e-mailen via proposals@google.com. Ze krijgen honderden mails per dag maar, zo gaat de belofte, naar elk mailtje wordt gekeken!
 
PS: heb je wel eens een YouTube-logo Doodle gezien? Dat heet een Yoodle 😉 Yoodle

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

1 Comment

  • Edith Klompenmaker
    Posted 07/04/2020 7:52 pm 0Likes

    Heb vandaag een nieuw ontwerp gemaakt voor Google? Interesse. Lijkt me wel leuk, als ik met pasen op Google wat op zoek en ik krijg mijn ontwerp te zien. Zelf getekend en gekleurd op papier met stift

Leave a comment

[wpterms id="3193"]