Gratis boeken downloaden met Lifehacking.nl en A.W. Bruna

FreeEen maand geleden brachten we ons eerste boek uit, “100 Lifehackingtips voor prettig en efficiënt werken“. Niet alleen in print, maar ook gratis als downloadable PDF. De reacties zijn overweldigend geweest, het aantal downloads boven verwachting en de boekverkopen gaan ook goed. We kregen het idee dat we op een nieuw spoor zaten voor de uitgeefwereld. Samen met A.W. Bruna Uitgevers zijn we aan de slag gegaan en we zijn dan ook erg trots om te kunnen melden dat we in oktober een tweede boek zullen publiceren. In samenwerking met Gina Trapani van Lifehacker.com brengen we de vertaalde versie van “Upgrade your Life” uit. Wederom in print, wederom aangevuld met onze eigen tips en hacks. En wederom gaan we het boek ook gratis distribueren. Waarom? Omdat we vinden dat kennis zo veel mogelijk gedeeld moet worden. Omdat we vinden dat het idee van lifehacking breder gedragen kan worden. Als we dat kunnen doen door onder andere gratis boeken weg te geven, dan doen we dat. Maar er is nog meer.

Niet alleen het boek van Lifehacker.com zal op deze manier worden gedistribueerd. Ook de boeken van O’Reilly zullen in het Nederlands worden vertaald en gratis ter download aangeboden. Natuurlijk bieden ze hun boeken ook al gratis via Safari Online aan, maar de vertalingen zullen ook als PDF te downloaden zijn. En onze Martijn Aslander gaat proberen bij Chris Anderson op de koffie te gaan om te zien wat we kunnen doen rondom zijn nieuwe boek Free. Hierin beschrijft hij waarom “gratis” het nieuwe businessmodel is.

Hou Lifehacking.nl dus in de gaten de komende tijd. Heb je “100 Lifehackingtips” nog niet gedownload? Laat je emailadres achter en doe dat alsnog. Dan hoor je ook als eerste wanneer de nieuwe boeken online staan!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • Kurdy
  Posted 30/11/2008 5:06 am 0Likes

  Is deze actietijdelijk geweest?
  Waar is die downloadlink gebleven?

 • Rogier
  Posted 01/08/2008 3:10 pm 0Likes

  Wat een geweldig nieuws! De 100 lifehacking tips waren al zo leuk en inspirerend om te lezen. Erg bijzonder om op deze manier jullie boek te distribueren… fantastisch!

 • Taede A. Smedes
  Posted 01/08/2008 1:39 pm 0Likes

  Dat boek van Trapani heb ik recentelijk bij Amazon.com aangeschaft en is werkelijk fantastisch. Het staat bij mijn standaard op mijn bureau binnen handbereik. Er staan tips in die je anders nergens vindt. Goed dat dat vertaald en voor de NL situatie bewerkt gaat worden!

  Ik ben ook enthousiast over jullie werkwijze, want ik vind het handig om een boek digitaal te hebben (voor als ik naar een congres ga, o.i.d. en niet mijn hele boekenkast mee kan nemen; ik kan het boek dan wel op mijn PDA of laptop lezen/gebruiken). Maar echt lezen doe je toch vanaf papier, zodat ik boeken die ik echt goed vind ook koop om een fysiek exemplaar in handen te hebben. Ik wil het liefst dus boeken in beide formaten hebben, maar dat kan dus vrijwel nergens (of je betaalt gewoon dubbel, zoals bij Amazon.com). Jullie initiatief wordt dus zeer hoog gewaardeerd.

  Met andere woorden: Ga zo door!

 • Willem
  Posted 01/08/2008 11:44 am 0Likes

  Ben blij dit bericht te lezen, want zoals het op Bright stond leek het alsof zij jullie idee gewoon hadden overgenomen: http://www.bright.nl/a-w-bruna-uitgevers-biedt-boeken-gratis-als-download-aan
  Uit dit verhaal blijkt veel meer samenwerking tussen jullie en Bruna.
  Hoe dan ook, een prachtig model dat volgens mij zeker gaat werken.

 • Barry
  Posted 01/08/2008 9:37 am 0Likes

  Ooh, gratis vertaalde O’Reilly boeken, en op bezoek bij Chris Anderson…. Grootse plannen jongens, ik hoop dat ’t allemaal lukt!

Comments are closed.