Gratis e-boek over het combineren van lettertypes

Waar we tegenwoordig dankzij websites als FontZone en DaFont uit allerlei lettertypes kunnen kiezen, werd er vroeger alleen onderscheid gemaakt tussen lettertypes op zaken als cursief, oblique, italic, regular, normal en romein. Als een woord schuingedrukt staat, is dat woord niet geschreven in een ander lettertype. Het is slechts een ander font of gradatie binnen het lettertype. Benieuwd wat je allemaal met lettertypes kan doen? 
https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/ondertiteling-downloaden-zonder-te-zoeken/
Letterfontein_2010_4_druk2_def_OPM_11
Het Engelse woord voor lettertype, font, hangt samen met het Latijnse woord voor gieten en verwijst naar de tijd dat zetletters nog in lood, antimoon en tin werden gegoten.
Het juist toepassen van de letterfamilie (Engels: typefaces) is belangrijk voor iedereen die een lettertype juist wil gebruiken in zijn of haar afbeelding of tekst. Zo kun je woorden italic maken voor een lichte nadruk of cursief voor een sterke nadruk.

Combining Typefaces

Het gratis e-boek van Five Simple Steps biedt inzicht in het gebruiken van verschillende letterfamilies die een lettertype kent en de tekst in zijn geheel versterken. Of je nou een campagne ontwerpt voor een miljardenbedrijf of een flyer maakt voor een vermiste kat; het gebruik van typefaces kan een enorm verschil maken met betrekking tot de hoeveelheid aandacht die jouw grafische creatie krijgt. Download hier Combining Typefaces.

Bonus

Liefhebber van lettertypes? Wij vonden een een leuk overzicht die je ook als achtergrond kan gebruiken voor je desktop of laptop. Download de afbeelding en bekijk hem op ware grootte!
Lettertypes Achtergrond

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

 • Ron Matena
  Posted 09/06/2016 7:21 am 0Likes

  Leuk artikel. Alleen is boek niet (meer) te downloaden.

  • Lub Snoek
   Posted 14/06/2016 1:04 pm 0Likes

   Dag Ron, als je de tekst lees zie je dat we van de titel van het boek een hyperlink hebben gemaak. Als het goed is download je dan automatisch het e-boek.

 • Sander
  Posted 08/06/2016 10:20 pm 0Likes

  Is cursief en italic niet gewoon hetzelfde?

Comments are closed.