Gratis iPhoto naar Flickr Plugin

Flickr LogoEerder uploadde ik mijn foto’s via de uploader van Flickr zelf. Werkt prima, maar het zou toch net iets makkelijker zijn om het vanuit iPhoto zelf te doen, het programma waar ik mijn foto’s beheer. Eerder ben ik hiervoor al op zoek gegaan naar goede plugins, maar plugins die ik tegenkwam waren altijd tegen betaling van bedragen tussen de $15,- en $30,-. Mij te prijzig voor een vervanging van een simpele handeling.

Maar, vandaag tipte Roel mij over de FFXPorter plugin voor iPhoto. Even downloaden en installeren. In iPhoto kan je nu bij File -> Export, of met de toetsen combinatie Appeltje + Shift + E, de foto’s makkelijk en snel exporteren naar Flickr. Handig en helemaal gratis.

FFXPorter plugin.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Heinz
  Posted 24/05/2008 12:53 am 0Likes

  JetStudio (gratis versie voor Windows en Mac) kan dit ook (standaard). Vind ik in z’n algemeenheid een beter programma dan iPhoto, maar smaken verschillen natuurlijk. http://www.jetphotosoft.com/web/home/

 • draadloos
  Posted 09/05/2008 1:29 pm 0Likes

  goeie tip, ga ik proberen,
  Ik gebruik op dit moment 1001 (ook gratis)
  http://infinite-sushi.com/software/1001/
  Importeert prima vanuit iPhoto, maar de functie blijft wat onderbelicht, omdat ‘t programma nog zoveel meer kan.

 • Matthijs Roumen
  Posted 09/05/2008 9:27 am 0Likes

  Willem-Jan: Web interface van Picasa is erg handig. Plus Picasa zet de foto’s wel op chronologische volgorde.

 • Willem-Jan
  Posted 08/05/2008 11:34 pm 0Likes

  @Matthijs: Heb Picasa zelf nooit gebruikt, maar wat mis je nu op Mac dan? Als ik zo de mogelijkheden van Picasa even snel bekijken zie ik niks wat iPhoto niet kan.

 • Matthijs Roumen
  Posted 08/05/2008 6:57 pm 0Likes

  @Willem-Jan: Inderdaad! Ook een goede plugin. Vind het ook erg jammer dat Picasa niet draait op Mac 🙁 Vind het een goed en fijn programma.

  @Julius de Hond: Het is inderdaad niet zo compleet als de meeste betaalde plugins. Toch vind ik het een goede toevoeging voor iPhoto 🙂

 • Julius de Hond
  Posted 08/05/2008 6:39 pm 0Likes

  Ja inderdaad handig. Ik vond het de $15 dollar ook niet waard. Overigens is het wel een kleine misser dat je elke keer dat je iPhoto opstart en iets wil uploaden je op login moet drukken waarna de rest volledig automatisch gebeurt. Dit is bij de officiële uploader niet het geval.

  Verder vind ik dat het taggen en titelen van foto’s in de eigenlijke flickr plugin makkelijker is. Maar dat kan je natuurlijk ook online doen.

 • Willem-Jan
  Posted 08/05/2008 6:07 pm 0Likes

  Voor anderen misschien interessant. Google stelt zo’n plugin ter beschikking voor Picasaweb.
  http://picasa.google.nl/intl/nl/web/mac_tools.html

Leave a comment

[wpterms id="3193"]