Genoeg van Fortnite en Netflix? Leer je kind gratis programmeren!

De scholen zijn dicht, en het lijkt er sterk op dat ze dat ook nog een hele tijd zullen blijven. Maar hoe houd je je kind dan op een leuke, leerzame manier actief? Want de hele dag Netflix en Fortnite is nou ook niet echt de ideale tijdsbesteding. Onze vrienden van Computer!Totaal hebben samen met collega-computerbladen Scratch ontwikkeld, waarmee kinderen de eerste stapjes leren van programmeren. Je raadt het al; starting from Scratch dus. En deze digitale les is nu volledig gratis te volgen!

Waarom Scratch?

In dit cursusprogramma leert de jonge beginner stap voor stap hoe programmeren in elkaar zit. Om te beginnen maakt hij of zij kennis met teken- en decorontwerp in Scratch. Een kind komt hier op z’n geheel eigen manier in aanraking met de basis van ‘design’. Stapsgewijs komt de cursist dichterbij het echte codeerwerk, en kent na deze lessen dus de essentie van het programmeren, zonder dat er meteen met eentjes en nulletjes geknoeid hoeft te worden. Je kind weet nu precies wat onder meer ‘input’ en ‘output’ is en maakt zelfs een eigen game. Hoe tof is dat?!

De mogelijkheden zijn eindeloos

Scratch is ontwikkeld om jonge creatieve enthousiastelingen vanaf 8 jaar kennis te laten maken met programmeren. Ze leren animaties, spellen, muziek, kunst en interactieve verhalen maken. Scratch gebruikt in plaats van taal, blokjes die als legosteentjes in elkaar moeten passen. Als de combinatie en volgorde klopt werkt het systeem voor het spel of verhaal. Lopen je kids goed door de lessen, dan krijgen ze aan het eind een certificaat.

Nog niet overtuigd? Bij Computer!Totaal vind je meer informatie over de gratis cursus. Of meldt je gewoon direct aan voor Scratch via Techacademy.id.nl.

Tell Us What You Think
19Te gek10Leuk0Serieus?3Meh...5Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]