Gratis series en films kijken (Update 2019)

Streamingdiensten zijn niet meer weg te denken. Diensten als Netflix, HBO, Amazon Prime Video en Disney+ hebben een enorm aanbod aan films en series. Toch hebben de meeste huishoudens geen abonnement op al deze diensten – de meeste Nederlanders houden het bij Netflix. Betekent dit dat je het aanbod van HBO, Amazon, Disney en alle andere films en series ter wereld niet kunt kijken? Gelukkig niet! Er zijn handige apps waarmee je gratis films en series kunt kijken.

Update: De eerste versie van dit artikel ging over de app Terrarium TV. Deze app werkt inmiddels niet meer, waardoor we op zoek moesten naar alternatieven. Het gebruik van de genoemde apps in dit artikel is volledig op eigen risico. We raden dan ook aan om een VPN te gebruiken om je online identiteit te verbergen als je zonder te betalen films en series gaat streamen.

Gratis films en series kijk je met deze apps

Tijdens onze zoektocht naar een waardig Terrarium TV alternatief kwamen we twee apps geven: Morpheus TV en Cinema HD. De eerste die we behandelen werkt het beste en ondersteunt zelfs Google Chromecast. Cinema HD is handig om achter de hand te hebben als je niet kunt vinden wat je zoekt op Morpheus TV – al kunnen we ons dat gezien het enorme aanbod bijna niet voorstellen.

Morpheus TV

Het eerste werkende alternatief voor Terrarium TV dat we vonden is Morpheus TV. Deze app staat niet in de Google Play Store of App Store; je moet het installatiebestand dus van een website downloaden en installeren. Dit is alleen mogelijk op Android-apparaten; gratis films en series kijken op iPhone of iPad is nog niet mogelijk, aangezien je op iOS alleen apps uit de Apple App Store kunt installeren. Je vindt het apk-installatiebestand voor Android-smartphones op deze website. Nadat je het programma hebt gedownload, navigeer je op je apparaat naar Downloads en selecteer je het apk-bestand. Vervolgens geef je aan dat je het programma wilt installeren.

Krijg je de melding dat je smartphone geen apk-bestanden kan installeren die je hebt gedownload van het internet? Dat is een beveiligingsmaatregel van Android die we tijdelijk uitschakelen voor dit proces. Bij nieuwe smartphones kun je direct vanuit het scherm met deze melding naar Instellingen, waar je de schakelaar getiteld Toestaan van deze bron kunt overhalen. Bij oudere smartphones moet je dat via een kleine omweg uitschakelen. Hiervoor ga je naar Instellingen -> Beveiliging -> Tik op de schakelaar naast Onbekende bronnen. Let wel op dat je deze schakelaar weer omzet nadat je de app hebt geïnstalleerd.

Gratis series en films

De app Morpheus TV is een applicatie waarmee je een enorme collectie aan films en series gratis kunt bekijken van verschillende aanbieders. Wil je alle seizoenen van Game of Thrones gratis terugkijken voordat het nieuwe seizoen begint? Of die van Stranger Things? Het kan allemaal! Nieuwe afleveringen staan er ook vrij vlot op, waardoor je de app ook prima kunt gebruiken om bij te blijven als er een nieuw seizoen begint.

Ook de nieuwste films staan er vrij snel op. Bohemian Rhapsody, Aquaman, Glass – zodra ze in de schappen liggen staan ze op Morpheus TV. Bij het openen van de app kies je tussen films of series, waarna je eenvoudig kunt zoeken naar een titel. Nadat je een film of serie hebt geselecteerd, gaat de app op zoek naar beschikbare streams. Na enkele seconden zie je de eerste streams verschijnen, waarbij je in de titel kunt zien wat de kwaliteit is van de stream. Zo zijn er 1080p-streams, maar ook 720p-streams. Vooral wanneer je een minder sterke internetverbinding hebt kan het handig zijn om een stream van 720p te downloaden; op een klein scherm is het verschil niet eens zo duidelijk te zien.

Ondertiteling/casten

De app heeft een ingebouwde videospeler die ondertiteling ondersteunt en deze zelf ophaalt. Je kunt dus eenvoudig meerdere ondertitel-bestanden uitproberen tot je eentje vindt die synchroon loopt met de video. Als je de voorkeur hebt voor een andere speler, kun je ook aangeven dat je de stream wil openen in bijvoorbeeld VLC voor Android.

Het is ook mogelijk om de video (inclusief ondertiteling) naar je Google Chromecast te casten. Zo kun je ook gewoon op de televisie in de woonkamer je favoriete serie bekijken. Bij Morpheus TV zie je rechts bovenin het Cast-logo, waarna je je Chromecast kunt selecteren.

Cinema HD

Een andere app om gratis films en series te kijken is Cinema HD. Deze app heeft wel veel reclame en is iets minder stabiel, maar het kan zijn dat je Cinema HD overzichtelijker vindt of gewoon een extra streaming app wil hebben. Het .apk-bestand voor deze streaming app vind je op deze website. Zoals we al beschreven bij de installatie van Morpheus TV, moet je eerst de bron toestaan voordat je de app kunt installeren. Cinema HD maakt geen onderscheid tussen films en series en laat simpelweg alles zien gesorteerd op populariteit. Dit kun je ook aanpassen als je bijvoorbeeld wil sorteren op basis van genre of beoordeling. Ook kun je sorteren op Netflix-, Amazon-, Hulu en zelfs YouTube Red-films en -series. Aan de linkerkant kun je een menu openen om algemeen te schakelen tussen films en series – bovenin kun je filteren op jaartal en zoeken naar specifieke titels.

Legaal?

Met de apps in dit artikel stream je videomateriaal vanaf het internet en je apparaat slaat de beelden niet op. Technisch gezien download je dus eigenlijk niets – je de app opent gewoon een stream die ergens anders op het internet publiekelijk is geplaatst. Hoewel de legaliteit van streaming apps als Morpheus TV  op veel fora nogal een punt van discussie is, kunnen we rustig stellen dat de dienst zich aan de verkeerde kant van het grijze gebied bevindt.  Het is dus niet legaal om op deze manier films en series te kijken. We raden je daarom aan om een VPN te gebruiken om je online privacy wat op te schroeven. Het is niet volledig waterdicht, maar het verminderd de pakkans behoorlijk als ze ooit besluiten om gebruikers te vervolgen.

Het is overigens mogelijk om films en volledige seizoenen te downloaden op je apparaat. De video’s staan dan gewoon in de downloadmap op je smartphone of tablet. Dit maakt het kijken van video’s makkelijker, maar is natuurlijk minstens zo illegaal als het gratis bekijken van streams.

Let op dat er ook titels in de apps worden toegevoegd waar nog geen streams voor beschikbaar zijn. Deze titels worden simpelweg alvast aangemaakt. Op het moment dat een film uit de bioscoop is of een aflevering van een serie uit is, kun je deze titel in de gaten houden om te kijken of er al een stream is.

Wat vind je van deze hack?
98Te gek38Leuk24Serieus?26Meh...64Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

52 Comments

 • Divija
  Posted 12/07/2021 7:43 pm 0Likes

  Thanks for sharing

 • Bigio
  Posted 22/11/2020 8:55 pm 0Likes

  Dankzij deze (zulke) websites waar de namen van de apps opstaan gaan ze juist er mee stoppen. Omdat het te groot word. Kijk maar eens zoals popcorn time het is gewoon precies hetzelfde maar dan onder andere namen. En daarbij het is niks illegaal om te streamen want streamen is kijken en de apps hebben alles van internet dus niks VPN je moet het alleen niet downlauden

 • mybk
  Posted 23/08/2019 8:37 am 0Likes

  Awesome movie streaming app for android device

 • dino jems
  Posted 09/06/2019 9:19 am 0Likes

  Here is all that you need to know about the app that lets you watch the latest movies and famous TV Shows for free of cost!
  https://indiangyaan.com/morpheus-tv-apk/

 • typhoontv
  Posted 18/05/2019 3:47 pm 0Likes

  thanks admin for sharing this awesome article.

 • zion tv
  Posted 18/05/2019 3:46 pm 0Likes

  Morpheus TV and Cinema HD are not best apk it shows lots of anoying ads. I found TVZion apk which is totally ad-free and it has some extra feature also.

 • cybermedia
  Posted 18/05/2019 3:42 pm 0Likes

  Cyberflix has more feature as compare to Morpheus TV and Cinema HD Apk

 • 9xmovies
  Posted 02/05/2019 2:03 pm 0Likes

  Great insights. I look forward to reading what you’re planning on next, because your post is a nice read.

 • brawl stars mod
  Posted 17/04/2019 4:40 pm 0Likes

  share this article to everyone. great post.

 • cocmodapk2019
  Posted 17/04/2019 4:39 pm 0Likes

  great tips for me. everyone should share this article.

 • apktip
  Posted 12/03/2019 10:08 am 0Likes

  Ook de nieuwste films staan er vrij snel op. Bohemian Rhapsody, Aquaman, Glass; zodra ze in de schappen liggen staan ze op Morpheus TV. Bij het openen van de app kies je tussen films of series, waarna je eenvoudig kunt zoeken naar een titel.

 • appdownload
  Posted 11/03/2019 4:29 am 0Likes

  zich aan de verkeerde kant van het grijze gebied bevindt. Het is dus niet legaal om op deze manier films en series te kijken. We raden je daarom aan om een VPN te gebruiken om je online privacy wat op te schroeven

 • Apkdownload
  Posted 11/03/2019 4:26 am 0Likes

  Thanks Very good article

 • Robin
  Posted 25/02/2019 11:19 am 0Likes

  GRATIS SERIES EN FILMS KIJKEN (UPDATE 2019)

 • Root
  Posted 25/02/2019 11:18 am 0Likes

  Thank you and good work.

 • Jessica
  Posted 25/02/2019 11:18 am 0Likes

  Awesome blog post.

 • Rao
  Posted 25/02/2019 11:17 am 0Likes

  Thank you for the post.

 • Morgan
  Posted 25/02/2019 11:17 am 0Likes

  Great blog ever.

 • fire stick apps
  Posted 23/02/2019 7:39 am 0Likes

  Cinema HD is one of the most popular and best app ever.

 • teatv apk
  Posted 20/02/2019 4:14 pm 0Likes

  I was searching for this type of app that can help me to stream movies and tv series that I can watch from home.
  Nice Post and all time great movie hd apk is here. Download Tea Tv Apk file from here.

 • dragondev
  Posted 15/02/2019 12:24 pm 0Likes

  Please provide some good app also for the streaming apps https://apkproz.com

 • Wim
  Posted 05/02/2019 2:30 am 0Likes

  Kan iemand mij meer vertellen over de legaliteit van films bekijken via streaming? Het lijkt me sowieso veiliger als downloaden. Maar moet ik alsnog een vpn gebruiken? Een vpn is namelijk niet echt bevorderlijk voor mijn internet snelheid..

  • Advocaat Utrecht
   Posted 02/07/2019 9:19 am 0Likes

   Streaming is gelijk aan downloaden, net zo illegaal. Dat het zo wordt gepresenteerd geeft wel aan dat de site al een tijdje een click-bait verzameling aan het worden is.

   Streaming betekent alleen dat je de film niet volledig hoeft te downloaden, voordat je begint te kijken: het gedeelte dat je al hebt gedownload speelt reeds af.

   Daarbij moet je goed in de gaten houden wat de app doet: vaak download je niet alleen, maar worden de bestanden vervolgens ook door jou met anderen gedeeld. Je bent dus ook aan het uploaden.

   De VPN wordt gebruikt om te maskeren, maar veel VPN aanbieders bekijken vervolgens jouw internetgedrag: gratis bestaat immers niet. Het is een kwestie van tijd tot een partij bedenkt dat het een goed idee is om de gegevens van illegale downloaders te verkopen omdat dit veel geld opbrengt. Schijnveiligheid dus.

   • John
    Posted 16/06/2021 11:56 pm 0Likes

    Justitie heeft niet eens tijd om alle aangifts op te nemen te onder zoeken en voor de rechter te brengen. Jij als advocat moet toch weten hoeveel zakken worden geseponeert. Klink klare onzin vertel je. Justitie denkt het opgelost te hebben door sensur te plegen en piratebay te blokken. Maar elke browser heeft een gratis exstension vpn en daar kom je gewoon op piratebay. En met de nieuwste utorrent kan je ook streamen en alles staat er op en bijna alles in hd en vaak paar daggen voor het in de biscoop is te zien.

  • Apeda
   Posted 27/08/2021 5:30 pm 0Likes

   Great Article

 • Willem
  Posted 04/02/2019 5:31 pm 0Likes

  Probeer Stremio eens, werkt prima, prima app, gebruik hem al jaren! Top!
  https://www.stremio.com/

 • Cyberflix apk
  Posted 04/01/2019 4:47 pm 0Likes

  Great app. But it is not working anymore.

 • Amilaa
  Posted 08/11/2018 10:36 am 0Likes

  Terrarium tv is really very good application.

 • Jessica
  Posted 29/09/2018 12:51 pm 0Likes

  Try the Redbox TV apk for Android for live TV shows for free in different languages

 • Patrick
  Posted 20/09/2018 11:49 pm 0Likes

  It was really an amazing app but sad to hear that it is going to dead. @admin can you write about any best alternative to Terrarium TV

 • Daniel
  Posted 10/09/2018 11:49 pm 0Likes

  Waarom gestopt het was een fijn programma (app)

  • Nic
   Posted 11/09/2018 11:29 am 0Likes

   Ja helaas was mij ook al opgevallen gebruikte hem al 3 jaar!!!Wat nu te gebruiken wat net zo goed werkt?..

 • jenny
  Posted 30/08/2018 2:43 pm 0Likes

  Thanks for sharing, i try this app and amazing. Now bye bye netflix

 • Fred
  Posted 21/08/2018 1:15 pm 0Likes

  Streaming sources of terrarium tv app are really fast and with smooth buffering. Love the terrarium tv app

 • Simons
  Posted 21/08/2018 1:12 pm 0Likes

  These apps are really great for streaming movies and tv shows online.

 • Jack
  Posted 21/08/2018 1:10 pm 0Likes

  Thanks a lot for sharing that. Terrarium tv is a great app and I am using it from couple of months.

 • jasson
  Posted 15/08/2018 9:22 am 0Likes

  Kodi is also a great way to watch great stuff on Firestick https://www.thetechtoys.com/install-kodi-firestick/

 • Mike
  Posted 05/08/2018 1:56 pm 0Likes

  thanks for the information. Really a great app for android smartphone. https://downloadterrariumtvapp.com/

 • Ankit
  Posted 05/06/2018 8:21 am 0Likes

  Awesome movie streaming app for android device.Thanks a lot for sharing this information

 • Anthonie
  Posted 16/03/2018 10:47 am 0Likes

  Nice! Het einde van het vaste televisie abonnement lijkt steeds verder in zicht.

 • Michiel
  Posted 17/08/2017 7:15 pm 0Likes

  “Hoewel het strikt genomen niet legaal is om een iPad mee te nemen uit een Apple store zonder er voor te betalen, kan je de pakkans flink verminderen met een opplakbaard, pruik en door gebruik te maken van een tas met verborgen vakken en folie zodat de diefstal detectie niet goed werkt.” Hoe komen jullie erop om illegaal gedrag als een life-hack te presenteren?

 • just me
  Posted 10/04/2017 2:07 pm 0Likes

  Je kan op die downloadlink drukken op hun website maar verder dan een poging nieuw blad te openen gaat het niet dus vlt geen .apk te halen

  • Menot
   Posted 19/06/2017 7:56 pm 0Likes

   Bij gebruik van een muis, de linkermuisknop ingedrukt houden. Link openen in nieuw of ander tabblad oid. Of de engelse gelijk strekkende tekst. DL begint te lopen.
   Of bij touch blijven aanraken om hetzelfde te bereiken. (is standaard android bediening)

   • Viky das
    Posted 05/03/2019 11:50 am 0Likes

    Cinema HD and morpheus Tv are very good options.

 • Terrarium Tv
  Posted 16/03/2017 3:18 pm 0Likes

  nice post. very good

  • Michiel
   Posted 17/08/2017 7:18 pm 0Likes

   You guys should be ashamed for creating a product that allows people to break the law. And by stealing money from people in the entertainment industry.

 • Becki M.
  Posted 09/11/2016 6:44 am 0Likes

  Its really awesome app for movie streaming.

 • Deepmoney2132
  Posted 11/10/2016 12:00 pm 0Likes

  Waooo its really good blog.Your too good article.

 • Agam Gupta
  Posted 04/10/2016 7:57 am 0Likes

  Really this is amazing app for latest movies . Thanks Guys!!

 • Sandy9789
  Posted 03/10/2016 7:20 am 0Likes

  Terrarium tv is best app for watching tv shows. Thanks Terrarium tv

Comments are closed.