De beste websites voor gratis stockfoto’s

Als je vaak met tekst en afbeeldingen bezig bent, is het je vast al eens overkomen; je vindt maar geen passende afbeelding en de afbeeldingen die enigszins door de beugel kunnen zijn kwalitatief weer teleurstellend. Vaak moet je voor fatsoenlijke stockfoto’s een abonnement afsluiten, soms hoeft dat echter niet. Lifehacking speurde het internet af en vond de beste websites voor je stockfoto’s. Lees ook: Jouw spiekbriefje voor visuals op sociale media.

Gratisography

Gratisography

Wij vonden de website Gratisography. Deze website bevat rechtenvrije foto’s van fotograaf Ryan McGuire en mag iedereen gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële doeleinden. Doneren mag natuurlijk altijd!

De foto’s die de website bevat zijn opgesplitst in verschillende categorieën. Foto’s van dieren, natuur, objecten, mensen en steden krijgen elk hun eigen categorie. De foto’s zijn groot genoeg qua resolutie om te dienen als achtergrond voor menig beeldscherm en de kwaliteit is ruimschoots voldoende voor de meeste websites!

Pexels

Een soortgelijke website is Pexels. Dit zijn niet foto’s van één fotograaf, maar een collectie van gratis stockfoto’s. Deze foto’s kun je vrij gebruiken voor vrijwel elk doeleinde.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-45-26

Je kan je ook als fotograaf aanmelden bij deze website. Zo kun je op een eenvoudige manier je eigen werk verspreiden!

StockSnap

De website StockSnap is gemaakt door Snappa, een tool waarmee je makkelijk online graphics kan maken. De stockfoto’s die Snappa daarbij gebruikt, stellen ze beschikbaar op StockSnap.io.

stocksnap

LibreStock

De website LibreStock is verbonden aan 47 websites met gratis stockfoto’s. Door een trefwoord in te voeren, kun je in één klap al die websites doorzoeken naar geschikte afbeeldingen.

FindA.Photo

De database van FindA.Photo telt opvallend veel staande foto’s. Dit is vooral handig als achtergrond voor smartphone of als zijdelingse afbeelding bij tekst.

findaphoto

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • Erwin
  Posted 24/10/2017 8:28 pm 0Likes

  Een fijne site voor gratis stockfoto’s vind ik http://gratisfotosdownloaden.nl/

 • Silphya
  Posted 14/06/2017 9:35 am 0Likes

  Ik mis pixabay.com in dit lijstje. Fijne site, niet een fotograaf, keuze uit de grootte en je mag ze gebruiken voor privé en commerciële doeleinden.

 • Geert
  Posted 13/06/2017 10:46 am 0Likes

  Death to Stock:
  Maandelijks een set stock photos in je mailbox
  http://deathtothestockphoto.com/

 • Linda (tekstschrijver in Dordrecht)
  Posted 08/12/2016 6:11 pm 0Likes

  Bedankt voor de tip! Ik werk als zelfstandig tekstschrijver en publiceer regelmatig een nieuw blog op m’n site. Daar moet uiteraard wel een plaatje bij 🙂 Ik ga zeker eens een kijkje nemen op de genoemde websites.

 • Gustavo Woltmann
  Posted 08/12/2016 4:47 pm 0Likes

  Pexels ken ik al en gebruik ik regelmatig, Gratisography is nieuw voor mij. Bedankt voor de tip!

 • Mark
  Posted 25/04/2016 11:43 am 0Likes

  Handige website. Het valt me wel op dat er veel foto’s op staan die ik al eerder op andere foto-websites voorbij heb zien komen, maar Ryan McGuire is dus degene die al deze foto’s gemaakt heeft? Impressive!

 • Floriaan
  Posted 19/04/2016 3:23 am 0Likes

  Een andere leuke site is http://deathtothestockphoto.com/ elke maand een rechtenvrije verzameling in je inbox.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: