De beste websites voor gratis stockfoto’s

Als je vaak met tekst en afbeeldingen bezig bent, is het je vast al eens overkomen; je vindt maar geen passende afbeelding en de afbeeldingen die enigszins door de beugel kunnen zijn kwalitatief weer teleurstellend. Vaak moet je voor fatsoenlijke stockfoto’s een abonnement afsluiten, soms hoeft dat echter niet. Lifehacking speurde het internet af en vond de beste websites voor je stockfoto’s. Lees ook: Jouw spiekbriefje voor visuals op sociale media.

Gratisography

Gratisography

Wij vonden de website Gratisography. Deze website bevat rechtenvrije foto’s van fotograaf Ryan McGuire en mag iedereen gebruiken voor zowel persoonlijke als commerciële doeleinden. Doneren mag natuurlijk altijd!

De foto’s die de website bevat zijn opgesplitst in verschillende categorieën. Foto’s van dieren, natuur, objecten, mensen en steden krijgen elk hun eigen categorie. De foto’s zijn groot genoeg qua resolutie om te dienen als achtergrond voor menig beeldscherm en de kwaliteit is ruimschoots voldoende voor de meeste websites!

Pexels

Een soortgelijke website is Pexels. Dit zijn niet foto’s van één fotograaf, maar een collectie van gratis stockfoto’s. Deze foto’s kun je vrij gebruiken voor vrijwel elk doeleinde.

schermafbeelding-2016-12-08-om-11-45-26

Je kan je ook als fotograaf aanmelden bij deze website. Zo kun je op een eenvoudige manier je eigen werk verspreiden!

StockSnap

De website StockSnap is gemaakt door Snappa, een tool waarmee je makkelijk online graphics kan maken. De stockfoto’s die Snappa daarbij gebruikt, stellen ze beschikbaar op StockSnap.io.

stocksnap

LibreStock

De website LibreStock is verbonden aan 47 websites met gratis stockfoto’s. Door een trefwoord in te voeren, kun je in één klap al die websites doorzoeken naar geschikte afbeeldingen.

FindA.Photo

De database van FindA.Photo telt opvallend veel staande foto’s. Dit is vooral handig als achtergrond voor smartphone of als zijdelingse afbeelding bij tekst.

findaphoto

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author