Deze groente smaken beter aangebrand

Het eten laten aanbranden is meestal een slecht teken in de keuken. Echter zijn er ook enkele groenten die het helemaal niet erg vinden om een beetje aangebrand te worden. Met lekker weer behaal je dit resultaat als snel op de bbq, maar deze rokerige grillsmaak leent zich ook uitstekend voor op het fornuis. Wij vonden groente die zelfs lekkerder kan zijn als je het aanbrandt! Lees ook: Zo krijg je die kolen snel heet.

1. Paprika

Paprika’s zijn perfect om de roosteren tot de buitenkant helemaal zwart ziet. De buitenkant kan je er vervolgens heel makkelijk afpellen, waarna je een zoete, fluweelachtige binnenkant overhoudt. Perfect voor om te pureren in een soep, op een pizza of gewoon los bij een kaasplankje.

2. Spruiten

Mocht je niet dol zijn op de gekookte variant van spruitjes dan moet je toch overwegen om deze geroosterd te proberen. Door spruitjes te roosteren ontstaat er een knapperige donkere buitenkant, waardoor ze uitstekend zijn als bijgerecht of snack.

3. Tomaten

Zwartgeblakerde tomaten zijn heerlijk in een simpele pasta, met vis of als op een bruschetta. Een beetje olijfolie en op de gril geeft de tomaat een extra dimensie.

Er zijn nog veel meer groentes die prima smaken door deze een beetje te laten aanbranden. The Kitchn heeft nog veel meer ideeën.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Ron
    Posted 14/08/2016 10:33 am 0Likes

    Prei. Ideaal om tijdens een BBQ sessie even jezelf te kunnen voordoen als een echte pitmaster. Een stronk prei leg je zo tussen de kolen, niet op het rooster. Draai na 5 minuten om, en eraf halen als ook de andere kant zwart ziet. Het zwarte verwijder je; de binnenkant is warm en heerlijk zoet. Hooguit een beetje peper of zout toevoegen.

Comments are closed.