Groningen Mini Maker Faire op zaterdag 20 oktober

Zelf maken, zelf doen, zelf ideeën bedenken en deze uitvoeren is de kern van Maker Faire. Tijdens deze tweede Maker Faire in Groningen krijgen ‘makers’, zowel gevestigd als nieuw, Nederlands als buitenlands, de kans om te laten zien wat ze waard zijn. Nieuwsgierig? Kom dan op 20 oktober naar De Machinefabriek in Groningen!

Vorig jaar was Lifehacking aanwezig op de eerste editie van de drukbezochte faire. Er kwamen op zijn minst achthonderd mensen op af, een verslag van het event is hier te lezen. Dit jaar zijn onze verwachtingen weer hooggespannen.

Het programma bestaat uit drie hoofdonderdelen: Maker Expo, Maker Workshops en Maker Challenges.

De Maker Expo: Coole technische installaties en producten gemaakt door makers uit Nederland en (ver) daarbuiten. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een hangende plantentuin voor op je balkon te zien, evenals een breiende typemachine en een robot die via de XBox Kinect je bewegingen nabootst. De Makerbot was eveneens vertegenwoordigd, zodat iedereen nu eens een 3D printer van dichtbij kon bekijken. Dit jaar zie je onder andere radiografisch bestuurbare duikboten en junk-art.
Meer informatie

Maker Workshops: Onder begeleiding van ervaren makers kunnen kinderen én volwassenen hun inner maker ontdekken. Er zijn zeven workshops, waarbij je onder andere kunt leren hacken, magneetautootjes bouwen en je eigen kapotte spullen kunt repareren.
Meer informatie

Maker Challenges: ‘Scrapheap Challenge’-achtige wedstrijd voor zeer ervaren makers, waar live wordt gelast, gezaagd en wat er ook maar nodig is om het einddoel te halen. Je kunt dit bekijken, deelname is alleen voor aangemelde teams. En wat ze gaan maken, is alleen bij de organisatie bekend tot het moment dat de challenge daadwerkelijk uitgevoerd moet worden…
Meer informatie

Naast deze drie onderdelen zijn er ook nog de maker talks en de maker market. Bij de talks kun je kijken en luister naar inspirerende Makers die vertellen wat ze doen, hoe ze het doen en waarom ze het doen: korte inspirerende lezingen afgewisseld met spectaculair beeldmateriaal. Klik hier voor de sprekers van dit jaar. Op de markt kun je onderdelen, gereedschap en zelfbouwpakketten kopen om thuis al je opgedane inspiratie los te laten.
Wil je aanwezig zijn bij Maker Faire? Meld je dan aan via de site!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]